"Twilight"-fansen har samlats på Hovet för att möta sina idoler. Foto: Emil Nordin
"Twilight"-fansen har samlats på Hovet för att möta sina idoler. Foto: Emil Nordin

Glädjefyllt och galet bland "Twilight"-fansen

Publicerad
Uppdaterad
En projicerad bild på Taylor Launtners bara överkropp får "Twilight"-fansen att skrika högt.
Stämningen på Hovet är på topp när de svenska "Twilight"-fansen har samlats för att få en skymt av idolerna Kristen Stewart och Taylor Lautner.
- En del har köat sedan klockan 7 i morse, säger Expressens reporter David Lillemägi som är på plats bland fansen.
"Twilight"-stjärnorna Kristen Stewart och Taylor Lautner är i Stockholm för att göra reklam för "Eclipse", den tredje filmen i vampyrserien "Twilight", där Bella, spelad av Kristen Stewart förälskar sig i den snygge vampyrhunken Edward Cullen, spelad av Robert Pattinson.

Fansen skriker av glädje

9 000 biljetter har släppts till "Twilight"-kvällen på Hovet där de svenska fansen ska få möta två av filmens stora stjärnor i kväll. Den tredje huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson är inte med under Sverigebesöket, men när det projiceras bilder på honom i lokalen skriker fansen av glädje.
- Det är helt galet, berättar Expressens reporter David Lillemägi som befinner sig i lokalen.
Med regelbundna intervaller hörs glädjefyllda skrik från den entusiastiska publiken.
"Twilight"-fansen har samlats på Hovet för att möta sina idoler. Foto: Emil Nordin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag