Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första transkaraktären i Marvel-filmerna kommer ”snart”

Captain America (Chris Evans) och Tony Stark (Robert Downey Jr) i Avengers.Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS
Guardians of the galaxy.Foto: AP DISNEY MARVEL / AP DISNEY - MARVEL

Fansen har länge väntat efter att den första transsexuella karaktären ska göra entré i Marvels populära superhjältefilmer.

Och nu är väntan snart över.

– Det kommer väldigt snart, säger Kevin Feige enligt Huffington Post.

Det var på ett föredrag vid New York Film Academy i helgen som Marvels direktör Kevin Feige fick frågan om Marvel har tänkt introducera den första transpersonen i sina kommande filmer.

– Ja, absolut ja. Väldigt snart. I en film vi spelar in just i detta nu, svarade Kevin Feige på frågan enligt Huffington Post.

Marvel direktören var dock förtegen om exakt vilken film det handlar om, men många fans tror att det kan handla om det mycket efterlängtade filmen ”The Eternals”.

”The Eternals” har spelats in sedan juli och har premiär i november senare i år.

Feige har tidigare bekräftad att en karaktär i ”The Eternals” är homosexuell.

– Han är gift, han har familj och det är bara en del av den han är, sa Kevin Feige i en intervju med Good Morning America

Första icke-hetero karaktären

Hittills är det endast en superhjälte som förekommer i Marvels filmer som har en annan läggning är heterosexuell.

Tessa Thompson har tidigare berättat att hennes karaktär Valkyrie, som förekommit i ”Thor: Ragnarok” och ”Avengers: End Game”, är bisexuell. Något som även bekräftades av Kevin Feige i och med att filmen ”Thor: God of Love and Thunder” presenterades under Comic Con i San Diego i somras, skriver Huffington Post.

När Thompson fick frågan om vad Valkyrie har för planer som ny kung över Asgård svarade hon:

– Jag tror att först och främst, som kung, måste hon hitta en drottning. Det kommer hon göra först och främst. Hon har några idéer. Jag uppdaterar er.

En del fans har även spekulerat att Valkyries drottning kan tänkas vara den första transkaraktären som gör entré i Marvels universum.

Brie Larsons krav på att ta rollen som Captain Marvel

Brie Larson har vunnit en Oscar för bästa huvudroll. Captain Marvel är hennes debut i Marvel Cinematic Universe.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.