Anders Roslund och Börge Hellström är just hemkomna från USA där de varit för att lansera den engelska översättningen av boken "Tre sekunder".
Anders Roslund och Börge Hellström är just hemkomna från USA där de varit för att lansera den engelska översättningen av boken "Tre sekunder".

Författarduons bok blir Hollywoodfilm

Publicerad
Uppdaterad
"Tre sekunder" lanseras som bok i USA.
Och nu är det klart - författarduon Roslund och Hellströms bok blir en Hollywood-film.
- Det är en Hollywood-film, en stor Hollywood-film, avslöjade Anders Roslund i Nyhetsmorgon i TV4.
Anders Roslund och Börge Hellström är just hemkomna från USA där de varit för att lansera den engelska översättningen av boken ”Tre sekunder”.
I Nyhetsmorgon på söndagen berättad de om lanseringen – och avslöjade att det precis blev klart att den ska filmas i Hollywood.
– Det är en Hollywoodfilm, en stor Hollywood-film, avslöjade Anders Roslund i Nyhetsmorgon i TV4.

Nöjda

Båda författarna var uppenbart nöjda med att kunna ge beskedet.
Deras agent Niclas Salomonsson har förhandlat fram kontraktet.
– Det har varit en hård förhandling, sa Börge Hellström.
Nu är frågan – vem ska spela kriminalkommissarie Ewert Grens
– Vi har länge sagt Brad Pitt som ett skämt, men han är snart 50, sa Anders Roslund.
Expressen.se har sökt Niclas Salomonsson för en kommentar men han har inte gått att nå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag