Filmhistoriens bästa kärlekspar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

LONDON. Julia Roberts och Richard Gere.

Där har ni filmhistoriens bästa kärlekspar.

Åtminstone om tittarna får bestämma.

Roberts och Gere var ett oslagbart par i filmen Pretty woman.  Det visar en undersökning som Blockbusters gjort bland sina videokunder, skriver Daily Express. Tittarna fick rösta fram historiens hetaste par i flera kategorier: Kärlek, humor och action, och tvåorna Kate Winslet och Leonardo DiCaoprio i Titanic hade inte chans mot Roberts/Gere. På tredje plats kom Fred Astaire och Ginger Rogers i filmen Top Hat.

Helan & Halvan bara tvåa I humorklassen vann Michael Caine och Steve Martin i filmen Rivierans guldgossar överraskande över de odödliga Stan Laurel och Oliver Hardy. Filmen, som inte direkt hyllades av kritikerna, fick hela 28 procent av rösterna. Harrison Ford och Sean Connery var coolast i Indiana Jones och det sista korståget, medan tjejfavoriterna Thelma och Louise (Geena Davis och Susan Sarandon) bara hamnade på femte plats i actionklassen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.