Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Entourage"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Entourage" får tre getingar av Expressens recensent Maria Brander.
"Alla är glada och alla får ligga", skriver hon om storyn.
"Entourage"-gänget.

"Entourage" – filmen.

Nja, mig lurar mig inte. Detta är ingen film, utan snarare ett förlängt tv-avsnitt för alla fans som inte riktigt lyckats släppa taget om sin älskade humorserie.

Båtarna är visserligen lite större, festerna något galnare, och de överdådiga lyxvillorna får en att sakna förmögenheten man aldrig hade. Men annars – same shit, och så behagligt lättsmält!

Det sammansvetsade gänget har lyckligtvis inte mognat ett dugg, sen sist vi sågs. Vince (Grenier) ska skilja sig efter bara nio dagars äktenskap, Eric ”E” (Connolly) ska bli pappa, Turtle (Ferrara) har inte bara blivit smal, utan även rik på ett eget tequilamärke, Drama (Dillon) kämpar på i skuggan av sin bror, och bäst av allt Ari (Piven) är lika nära en ilsken hjärtinfarkt som vanligt.

Visserligen har han slutat som agent, men bara för att återvända som studiochef, och i sin första storbudgetfilm ger han både regiuppdraget och huvudrollen till, just det Vincent Chase.

Alla får ligga

Ingen tror förstås att hunken har vad som krävs, och kampen för att få ihop filmen i strid med okultiverade Texasmiljonärer och nervösa filmbolag, utgör filmens berättelse.

Och det gör faktiskt ingenting att den är så förbaskat tunn, för ”Entourage” handlar ju mest om en bekymmersfri känsla av soldränkt flow.

Allt löser sig, alla är glada, alla får ligga, och vart man sig än vänder står där en Hollywoodstjärna i en liten, men kittlande, cameoroll.

En gosig krockkudde

Men viktigast av allt är förstås att killarnas grundmurade lojalitet gentemot varandra, fortfarande känns så äkta.

Deras vänskap blir en gosig krockkudde i ett Hollywood där man annars riskerar att när som helst falla hårt mot botten.

BIO

"Entourage"

Komedi

USA.

Av Doug Ellin.

Med Adrian Grenier, Jeremy Piven, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Jerry Ferrara.

Längd: 1:44.

Från: 11 år.

Så bra är skådespelarna

Jeremy Piven

Som vanligt bäst. Här fullkomligt dryper han av explosiv ilska, på gränsen till nervsammanbrott. Älskar scenerna där han är på väg att falla över galenskapsgränsen, men räddar situationen i sista stund.

Adrian Grenier

Hans uppgift är ju egentligen inte särskilt svår, och går mest ut på att vara en snygg och charmig framgångssaga som alla andra har att förhålla sig till. Men han håller stilen.

Billy Bob Thornton

Är sedvanligt karismatisk i rollen som Texasmiljonär och filmfinansiär. Som ett nav av lugn i stormen. Den uppmärksamme snappar även upp godbitar som ett skämt om hans "Bad Santa" från 2003.

Haley Joel Osment

Barnstjärnan från "Sjätte sinnet" spelar här odräglig son till Texasmiljonären. Han gör det bra, men mest uppskattar jag honom som en fysisk påminnelse om hur fort det kan gå i Hollywood. Hans person blir nästan som en metakommentar till själva filmen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.