Easy A

Publicerad
Uppdaterad
BIO KOMEDI
USA.
Av Will Gluck.
Med Emma Stone, Stanley Tucci, Penn Badgley, Thomas Haden Church, Lisa Kudrow
I amerikanska highschoolfilmer är huvudtemat inte sällan sex och här är det lögnen om sexdebut som utgör den röda tråden. 17-åriga Olive är en smart, kul tjej som gärna hjälper skolkamrater i nöd. Men när hon tar sig friheten att applicera romanen "The Scarlett Letter" på sin egen vardag och rida på vågen vad gäller hennes påstådda sexliv, stöter hon på patrull.
Trots sexchocken som råder på skolgården när ryktet om Olives sexdebut sprids och trots att uttrycket "förlora oskulden" känns extremt mossigt 2010 så höjer sig Easy A över många filmer i genren. Replikerna är ofta rappa och skruvade och karaktärerna får ta ut svängarna ordentligt. Mest underhållande är Olives pappa (Stanley Tucci) och Thomas Haden Churchs lärare. Och Emma Stones stjärna är född.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag