Dogtooth

Publicerad
BIO DRAMA
Grekland.
Av Giorgos Lanthimos.
Med Christos Stergioglou, Michele Valley, Aggeliki Papoulia.
Omvärlden är så stor, så stor – och jättefarlig. Och extremt underlig.
Därför är det säkrast för familjen att stanna inomhus. Skulle faror någon gång uppenbara sig – som att jordens farligaste djur, katten, tar sig in i trädgården – är det jakt med häcksaxen som gäller.
 Har man lite tur trillar ett av de flygplan som passerar i skyn ner på gräsmattan och blir en utmärkt liten leksak.
Och vill man lyssna på vad farfar har att säga är det bara att sätta på en skiva med – Frank Sinatra!

Pockar vår fulla uppmärksamhet

Att ha en storasyster när lustarna pockar på är jättebra för lillasyster och lillebror. Syrran kan ju både slicka och använda händerna på ett tillfredställande sätt.
Den ende i den bisarra, isolerade och sektliknande familjen som får, kan och törs lämna den skyddande bubblan är pappan som dock hela tiden ger stränga förhållningsorder per telefon från fabriken han äger.
”Dogtooth” platsar verkligen inte i kategorin en film för alla, men denna absurditet är oupphörligen intressant, rolig och ögonbrynshöjande.
 Som om David Lynch skakat hand med Michael Haneke samtidigt som Lars von Trier stod vid sidan om ivrigt jublande.
 ”Dogtooth” är en ”Happiness” i den grekiska övärlden där regissören Giorgos Lanthimos hela tiden pockar på vår fulla uppmärksamhet. Det är inga problem att ge honom den.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag