Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De gör svenska rösterna till nya ”Lejonkungen”

Nya Lejonkungen kommer sommaren 2019.
Den unge Simba möter Zazu i den nya dataanimerade versionen av ”Lejonkungen”. Biopremiären är 17 juli 2019.
Foto: DISNEY ENTERPRISES, INC. / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4

John Lundvik blir Simba, Molly Hammar blir Nala och Fred Johanson blir den nya rösten till Scar när Disneys nya version av ”Lejonkungen” har svensk biopremiär och världspremiär den 17 juli.

Här är alla svenska röster till nya dataanimerade ”Lejonkungen”.

Nya ”Lejonkungen” visas på bio i Sverige både i originalversion på engelska och i en svensk version.

John Lundvik gör Simba

John Lundvik, som blev femma i Eurovision Song Contest 2019, gör rollen som Simba – lejonungen som ska ta över efter sin beundrade far kung Mufasa.

John Lundvik spelar Simba i nya dataanimerade ”Lejonkungen”.
Foto: OLLE SPORRONG

Molly Hammar gör rösten till Nala

Molly Hammar, som tävlat i både ”Idol” och Melodifestivalen, spelar Nala – Simbas goda vän och möjligen framtida partner.

Molly Hammar hörs som Nala i nya ”Lejonkungen”.
Foto: SVEN LINDWALL

Nya Timon och Pumbaa

Björn Gustafsson, komiker och skådespelare, gör svensk röst till Timon – den busiga och rödhåriga surikaten.

Linus Eklund Adolphson, skådespelare som bland annat stått på scen med humorgruppen Grotesco, spelar Pumbaa – det trögtänkta och bullriga vårtsvinet.

• Svante Thuresson, den 82-årige jazzsångaren, upprepar sin roll från originalversionen som Rafiki – en ovanligt klok mandrillapa.

Han gör svenska rösten till Scar i nya Lejonkungen

• Fred Johanson, rutinerad musikalartist som bland annat spelat mot Glenn Close i ”Sunset Boulevard” på Broadway i New York, kliver in i rollen som Scar.

Fred Johanson gör rollen som Scar i svenska versionen av nya ”Lejonkungen”.
Foto: LASSE SVENSSON

Scar är, som många kanske minns, kung Mufasas elake bror som smider planer för att ta över rollen som härskare. Han gjordes i originalversionen på ett mycket speciellt sätt av skådespelaren Rikard Wolff, som gick bort 2017.

Artisten som tar sig an ”En värld full av liv”

Den nya versionen av musiken till filmen och ”En värld full av liv” sjungs av Laila Adele. I övriga roller medverkar bland andra Johan Schinkler (Mufasa), Sharon Dyall (Sarabi) och Livia Millhagen (Shenzi).

Beyoncé som Nala

Den engelskspråkiga versionen av nya ”Lejonkungen” är också stjärnspäckad.

Här görs rösterna av Donald Glover (Simba), Beyoncé (Nala), James Earl Jones (Mufasa), Seth Rogen (Pumbaa), Chiwetel Ejiofor (Scar), Alfre Woodard (Sarabi), Billy Eichner (Timon) och John Kani (Rafiki).

Prognos: Så blir vädret kommande dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.