Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Britt Ekland rasar mot filmen om Peter Sellers

FAKTA

Britt Ekland
Född 1942.
Skådespelerska.
Britt Ekland är mest känd som Bond -brud i Mannen med den gyllene pistolen (1974).
Hon har även medverkat bland annat i Royad Flash (1975) och The Wicker Man (1973).
I vår spelar hon komedi i en nyskriven pjäs i England.

Peter Sellers
Engelsk filmskådespelare, 1925 80.
Bland hans succéer kan nämnas Rosa pantern-filmerna, Dr Strangelove (1963), Bara två kan leka så (1961), Lolita (1961) och Välkommen mr Chance (1979).
Sellers var gift med Britt Ekland under åren 1964 68.

Britt Ekland gillar inte filmen om exmaken Peter Sellers. I kväll delar Britt Ekland ut pris på Elle-galan i tv. Och nu har filmen om hennes liv med Peter Sellers kommit till Sverige. Men Britt Ekland sågar filmen: – Inget stämmer med verkligheten. Det är ren Hollywood-fiction, säger hon till Expressen. Modegalan som visas i Kanal 5 i kväll spelades in i går kväll på Grand Hôtel i Stockholm. De mest omtalade prisutdelarna var Hollywood-stjärnorna Britt Ekland och Maud Adams. – Det är jättekul att få göra det här tillsammans, sa de till Expressen. Men Ekland är inte lika glad över den film om exmaken och komikern Peter Sellers som nu har kommit till Sverige. "Life and death of Peter Sellers" visades i veckan på Göteborgs filmfestival. Geoffrey Rush spelar Peter Sellers och Charlize Theron gestaltar den unga Britt Ekland. Ekland var gift med Sellers i fyra år på 1960-talet – men hon känner inte alls igen sig i filmen.

För snäll bild

– Om de hade velat använda mitt liv hade de varit tvungna att betala. Men de ville de inte. It’s all about money, säger hon och avfärdar filmen som ren fiktion. – Det är inte mitt hus, inte min förlovningsring, det var inte så vi träffades och det var inte så det tog slut. Hon har tidigare berättat att regissören Stephen Hopkins gett en för snäll bild av Peter Sellers. – I verkligheten var han ett monster. Han var paranoid och hade fruktansvärda utbrott. Ibland var jag så rädd för honom att jag lämnade hemmet i bara nattlinnet, har hon tidigare sagt till Daily Mail. – I filmen lämnar jag Peter sedan han misshandlat mig. Men Peter slog mig aldrig. Han misshandlade mig verbalt.

Kunde inte stoppa filmen

Britt Ekland försökte att stoppa filmen, men fick ge sig. När den hade premiär i London förra våren kom hon hand i hand med Charlize Theron. – Inget i filmen stämmer med verkligheten. Men det betyder inte att Charlize Theron inte är väldigt gullig och söt, säger Britt Ekland till Expressen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!