Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt om Brie Larson och ”Captain Marvel”

Foto: JAY L. CLENDENIN / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Brie Larson i en klänning från Rodarte med glittrande stjärnor och matchande skor från Jimmy Choo vid världspremiären av ”Captain America” i Los Angeles.Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON.RED B7996

Captain Marvel hyllas som den största kvinnliga superhjälten i Marvels universum.

Och nu kommer filmen, lagom till Internationella kvinnodagen 8 mars.

Här är allt om Brie Larson och Marvels största kvinnliga hjälte.

"Higher, further, faster". Det är Carol Danvers, eller Captain Marvels favoritreplik.

Vi hör den i trailern som visades under Super Bowl 2019, och den spelar en stor roll i filmen, hävdas det.

När Carol Danvers och hennes pilotkollega Maria Rambeau är på väg mot stridsplanen säger kollegan: 

– Vi måste visa pojkarna hur vi gör det. Är du redo? frågar kollegan.

– Higher, further, faster, baby! Svarar Danvers. Eller ungefär, högre, farligare och fortare.

https://youtu.be/30Xb8Z2qJdA

Då utspelar sig Captain Marvel

Filmen är den 21:a filmen i Marvel Cinematic Universe, MCU. Den utspelar sig 1995 med utomjordingar som kan skifta skepnad. I filmen dyker agent Phil Coulson upp igen. I rollistan syns Brie Larson som Captain Marvel, Samuel L. Jackson som Nick Fury, Jude Law som Mar-Vell.

Filmen handlar om Carol Danvers som förvandlas till en av galaxens mäktigaste hjältar efter att jorden krigsskådeplats för en intergalaktisk konflikt mellan två främmande världar.

Filmen har premiär 6 mars och visas i IMAX och i 3D.

https://www.instagram.com/p/Bunpa7zj-w3/?utm_source=ig_web_copy_link

Vem är Brie Larson?

Brie Larson är en 29-årig skådespelare och musiker, född i Kalifornien i USA 1989. Brie gjorde sig känd när hon som sexåring antogs till American Conservatory Theater in San Francisco, den yngsta dittills. Hon debuterade som nioåring i tv-serien "To have and to hold" 1998. År 2015 spelade hon Joy "Ma" Newsome i filmen "Room" vilket hon belönades med en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.

"Captain Marvel" är Brie Larsons första Marvel-film. Hon kommer även att vara med i filmen "Avengers: Endgame" som har premiär senare under 2019.

Men vägen till toppen var inte spikrak. När hon var 13 fick hon nobben att spela Wendy  i filmen "Peter Pan" från 2003. Hon blev så ledsen att hon skrev låten "Invisible girl". Hon lade upp den på nätet, vilket en radiostation snappade upp och började spela den flitigt. Låten ledde så småningom till att hon fick skivkontrakt med Universal och släppte sin första och hittills enda cd 2005, "Finally Out Of P.E."

https://www.instagram.com/p/BunpOPEDmHR/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Marvels universum: Så ser du filmerna och tv-serierna i rätt ordning 

När kommer Captain America till Netflix?

Svaret är aldrig. Disney som äger rättigheterna till Marvel har sagt upp kontraktet med Netflix och planerar att sända "Captain America" i sin egen streamingtjänst när den väl lanserats.

https://www.instagram.com/p/BuZt3Wvjcre/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.