Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bombshell” – filmen om skandalerna på Fox News

”Bombshell” är filmen om kvinnorna som fick Foxchefen på fall. Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie gör huvudroller.
Foto: Lionsgate / Lionsgate

Skandalerna på Fox News avslöjades året innan metoo-rörelsen drog igång.

Men den stjärnspäckade filmen ”Bombshell” skildrar exakt de systematiska övergrepp som tusentals kvinnor senare vittnade om – och som tvingade många fler än Foxbossen Roger Ailes att avgå.

Filmen ”Bombshell” utspelar sig på Fox News i New York, en av USA:s största kabelkanaler, som skapades 1996 av Rupert Murdoch och Roger Ailes.

Nicole Kidman spelar Gretchen Carlson

I rollen som Gretchen Carlson, tv-profil på Fox News, ses Oscarvinnande Nicole Kidman och i rollen som Megyn Kelly, politisk kommentator för Fox News, återfinns Oscarvinnande Charize Theron.

Den fiktiva nyhetsproducenten Kayla Pospisil spelas av Oscarnominerade Margot Robbie. Som den sextrakasserande Foxchefen Roger Ailes ses Oscarnominerade John Lithgow.

Stämde Foxchefen för övergrepp

Filmen bygger på verkliga händelser – när Gretchen Carlson stämde Roger Ailes för sexuella övergrepp 2016, vilket fick honom att avgå och startade en flod av anmälningar från kvinnor som påstod att Ailes hade ofredat dem.

Gretchen Carlson gjorde upp med kanalens ägare 21st Century Fox och fick enligt uppgift omkring 190 miljoner kronor i ersättning.

Charlize Therons empati för Megyn Kelly

Även Megyn Kelly medgav senare att hon hade utsatts för sexuella övergrepp. Hon talade inte öppet om detta – men skrev en bok om sina erfarenheter.

– Jag visste inte hur komplicerad hennes situation var och jag tror att många människor inte förstod varför hon inte bara talade ut. Hon var på en komplicerad plats och som människa känner jag empati för det, säger Charlize Theron till Variety.

Se trailern för ”Bombshell” - premiär i december 2019

Filmen ”Bombshell” har premiär på bio 20 december. En trailer har släppts av filmbolaget Lionsgate. Scenen utspelar sig i en hiss på Fox News med mycket tryckt stämning och innehåller endast en repilk.

https://www.youtube.com/watch?v=YXL33tEUA3g

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.