Jim Carrey och Jeff Daniels som Lloyd respektive Harry i "Dum och dummare". Foto: Sandrew
Jim Carrey och Jeff Daniels som Lloyd respektive Harry i "Dum och dummare".  Foto: Sandrew

Bekräftat: "Dum och dummare 2" spelas in  

Publicerad

Värm upp skrattmusklerna, för nu är det klart:

"Dum och dummare 2" blir verklighet.

- Jim Carrey och Jeff Daniels kommer att vara med, säger regissören Peter Farrelly.

Harry och Lloyd är ett av de roligaste filmparen någonsin.

Nu pekar allt på att den osannolikt korkade duon återförenas för en riktig uppföljare till komediklassikern "Dum och dummare".

Redan i oktober rapporterade nyhetsbyårn Reuters att bröderna Peter och Bobby Farrelly arbetade med filmen, men då var det ännu inte klart om det skulle gå att sammanföra skådespelarna Jeff Daniels och Jim Carrey, som spelar Harry respektive Lloyd.

Nu är det lyckligtvis annat ljud i pipan.

Under en pressträff för brödernas kommande film "Three stooges" sa nämligen Peter Farrelly enligt sajten Comingsoon.net:

"Första uppföljaren"

- Vi gör oss redo för att spela in "Dum och dummare 2" i september. Det är den första uppföljaren som vi någonsin har gjort och Jim Carrey och Jeff Daniels kommer att vara med.

Entertainment Weekly rapporterar dock att filmen ännu inte har fått grönt ljus, men skriver samtidigt att något annat vare underligt.

För snart tio år sedan kom "Dum och ännu dummare", men varken bröderna Farrelly, Carrey eller Daniels var involverade i filmen, som blev en stor flopp.

"Var upptagen"

- Det var ett projekt av filmstudion. Vi har alltid velat göra en uppföljare, och äntligen ringde Jim. Jeff har alltid velat göra den. Vi har alltid velat göra den. Jim var upptagen, men han ringde och sa: "Vi måste göra det här igen", säger Peter Farrelly och fortsätter:

- Han hade precis sett "Dum och dummare" och sa "det här blir en perfekt uppföljare. Vi gör det".

Peter och Bobby Farrelly har tidigare gjort komedier som "Mina jag och Irene" samt "Den där Mary".

"Dum och dummare" blev, tillsammans med "Ace Ventura"-filmerna och "The Mask", Jim Carreys stora genombrott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag