Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: "Dum och dummare 2" spelas in  

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jim Carrey och Jeff Daniels som Lloyd respektive Harry i "Dum och dummare".
Foto: Sandrew

Värm upp skrattmusklerna, för nu är det klart:

"Dum och dummare 2" blir verklighet.

- Jim Carrey och Jeff Daniels kommer att vara med, säger regissören Peter Farrelly.

Harry och Lloyd är ett av de roligaste filmparen någonsin.

Nu pekar allt på att den osannolikt korkade duon återförenas för en riktig uppföljare till komediklassikern "Dum och dummare".

Redan i oktober rapporterade nyhetsbyårn Reuters att bröderna Peter och Bobby Farrelly arbetade med filmen, men då var det ännu inte klart om det skulle gå att sammanföra skådespelarna Jeff Daniels och Jim Carrey, som spelar Harry respektive Lloyd.

Nu är det lyckligtvis annat ljud i pipan.

Under en pressträff för brödernas kommande film "Three stooges" sa nämligen Peter Farrelly enligt sajten Comingsoon.net:

"Första uppföljaren"

- Vi gör oss redo för att spela in "Dum och dummare 2" i september. Det är den första uppföljaren som vi någonsin har gjort och Jim Carrey och Jeff Daniels kommer att vara med.

Entertainment Weekly rapporterar dock att filmen ännu inte har fått grönt ljus, men skriver samtidigt att något annat vare underligt.

För snart tio år sedan kom "Dum och ännu dummare", men varken bröderna Farrelly, Carrey eller Daniels var involverade i filmen, som blev en stor flopp.

"Var upptagen"

- Det var ett projekt av filmstudion. Vi har alltid velat göra en uppföljare, och äntligen ringde Jim. Jeff har alltid velat göra den. Vi har alltid velat göra den. Jim var upptagen, men han ringde och sa: "Vi måste göra det här igen", säger Peter Farrelly och fortsätter:

- Han hade precis sett "Dum och dummare" och sa "det här blir en perfekt uppföljare. Vi gör det".

Peter och Bobby Farrelly har tidigare gjort komedier som "Mina jag och Irene" samt "Den där Mary".

"Dum och dummare" blev, tillsammans med "Ace Ventura"-filmerna och "The Mask", Jim Carreys stora genombrott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.