Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alicia Vikander i danska Oscarbidraget

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alicia Vikander på röda mattan.
Foto: Sang Tan

Alicia Vikander kan ha chans på en Oscar.

Det blev klart då filmen "A royal affair" utsågs till Danmarks Oscarbidrag, skriver Ekstrabladet på nätet.

Nikolaj Arcels hyllade film "A royal affair" med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen blir Danmarks Oscarbidrag, skriver Ekstrabladet på nätet.

Filmen har visats på flera filmfestivaler runt om i världen och tog hem två priser i Berlin.

När "A royal affair" gick upp på de svenska biodukarna fick den fyra getingar i betyg av Expressens recensent Ronnit Hasson, som även lovordade den svenska skådespelerskans insats i filmen: "Oavsett vad hon gör, blir det äkta i minsta detalj. Hon kommer att knäcka utomlands. Mikkelsen, Vikander och Følsgaard skapar en alldeles speciell energi tillsammans, medan de andra adelsmännen är styltigt framställda."

Tävlar mot "Hypnotisören"

Filmen tävlar därmed med Sveriges bidrag "Hypnotisören" i kampen om en Oscar i kategorin bästa icke engelskspråkiga film på den 85:e upplagan av Oscarsgalan, som  äger rum den 24 februari nästa år.

På torsdagen blev det även klart att Antti J Jokinens "Utrensning", som baseras på Sofi Oksanens hyllade roman, blir Finlands bidrag.

Nomineringarna kommer 10 januari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.