Filip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll i tv-duons kommande film "Tårtgeneralen". Foto: SVTFilip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll i tv-duons kommande film "Tårtgeneralen". Foto: SVT
Filip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll i tv-duons kommande film "Tårtgeneralen". Foto: SVT
Nu slår han ifrån sig anklagelser om nepotism och svågerpolitik i och med rolltillsättningen. Foto: ANNA BERGKVISTNu slår han ifrån sig anklagelser om nepotism och svågerpolitik i och med rolltillsättningen. Foto: ANNA BERGKVIST
Nu slår han ifrån sig anklagelser om nepotism och svågerpolitik i och med rolltillsättningen. Foto: ANNA BERGKVIST

Filips utspel – efter yngre kärlekens roll

Publicerad

Filip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll i tv-duons kommande film "Tårtgeneralen".

Nu slår han ifrån sig anklagelser om nepotism och svågerpolitik i och med rolltillsättningen.

– Man kan ifrågasätta oss som regissörer, men inte Agnes, säger han i en intervju med Café.

På Guldbaggegalan i januari visade sig Filip Hammar, 42, och skådespelaren Agnes Lindström Bolmgren, 28 upp sig som ett par för första gången. 

Agnes Lindström Bolmgren har också en stor roll i tv-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingssons kommande film ”Tårtgeneralen”, som de skrivit och regisserat.

Filip Hammar: Gränsar till kvinnohat

I en intervju i senaste numret av tidningen Café svarar han på frågan om han är orolig för att någon ska anklaga honom för att Agnes Lindström Bolmgren fått rollen bara för att hon är hans flickvän.

– Om någon skulle komma dragandes med det där skulle det gränsa till kvinnohat: att man utgår från att Agnes inte fick rollen på grund av sina kvaliteter som skådespelerska. Hon fick provfilma som alla andra. Man kan ifrågasätta oss som regissörer, men inte Agnes, säger han.

 

LÄS MER: Mikael Persbrandt tar över huvudrollen i "Tårtgeneralen"

 

Orden om Wikingsson och Hammar

Filip Hammar gör filmen tillsammans med parhästen Fredrik Wikingsson. I Caféartikeln berättar Agnes Lindström Bolmgren om hur hon tycker att det är att jobba med duon.

– Det är underhållande på så många nivåer. De är ju varandras motsatser, men samtidigt tvillingsjälar, så det är väldigt fint att se hur de arbetar fram idéer, hur de ping-pongar fram ett associationsfyrverkeri, hur de vågar bjuda på sig själva och omfamnar både garv och allvar. Man känner sig väldigt välkommen att föreslå idéer och de är måna om att alla ska känna sig trygga och peppade, säger hon.

https://www.instagram.com/p/BbDKuowDAoA/?taken-by=agneslb

Filip Hammar skilde sig från Jennie Hammar 2016 efter ett åtta år långt äktenskap, men menar att skilsmässan inte påverkat arbetet med "Tårtgeneralen".

– Jag kan skilja på arbete och privatliv, så det var inga problem... Jag är ordentligt jävla skittrött på att prata om det här, men jag kan säga att jag har tagit mig ur det värsta skilsmässomörkret. Det kan eventuellt vara så att om jag är naken med hur jag mår så kan andra kanske känna igen sig. Då finns det eventuellt en poäng i att klä av sig själv i ett publikt forum, säger Filip Hammar i intervjun med Café.

Tårtgeneralen har premiär 2018.

Expressen har sökt Filip Hammar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag