Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Filips utspel – efter yngre kärlekens roll

Filip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll i tv-duons kommande film "Tårtgeneralen". Foto: SVT
Nu slår han ifrån sig anklagelser om nepotism och svågerpolitik i och med rolltillsättningen. Foto: ANNA BERGKVIST

Filip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll i tv-duons kommande film "Tårtgeneralen".

Nu slår han ifrån sig anklagelser om nepotism och svågerpolitik i och med rolltillsättningen.

– Man kan ifrågasätta oss som regissörer, men inte Agnes, säger han i en intervju med Café.

På Guldbaggegalan i januari visade sig Filip Hammar, 42, och skådespelaren Agnes Lindström Bolmgren, 28 upp sig som ett par för första gången. 

Agnes Lindström Bolmgren har också en stor roll i tv-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingssons kommande film ”Tårtgeneralen”, som de skrivit och regisserat.

Filip Hammar: Gränsar till kvinnohat

I en intervju i senaste numret av tidningen Café svarar han på frågan om han är orolig för att någon ska anklaga honom för att Agnes Lindström Bolmgren fått rollen bara för att hon är hans flickvän.

– Om någon skulle komma dragandes med det där skulle det gränsa till kvinnohat: att man utgår från att Agnes inte fick rollen på grund av sina kvaliteter som skådespelerska. Hon fick provfilma som alla andra. Man kan ifrågasätta oss som regissörer, men inte Agnes, säger han.

 

LÄS MER: Mikael Persbrandt tar över huvudrollen i "Tårtgeneralen"

 

Orden om Wikingsson och Hammar

Filip Hammar gör filmen tillsammans med parhästen Fredrik Wikingsson. I Caféartikeln berättar Agnes Lindström Bolmgren om hur hon tycker att det är att jobba med duon.

– Det är underhållande på så många nivåer. De är ju varandras motsatser, men samtidigt tvillingsjälar, så det är väldigt fint att se hur de arbetar fram idéer, hur de ping-pongar fram ett associationsfyrverkeri, hur de vågar bjuda på sig själva och omfamnar både garv och allvar. Man känner sig väldigt välkommen att föreslå idéer och de är måna om att alla ska känna sig trygga och peppade, säger hon.

https://www.instagram.com/p/BbDKuowDAoA/?taken-by=agneslb

Filip Hammar skilde sig från Jennie Hammar 2016 efter ett åtta år långt äktenskap, men menar att skilsmässan inte påverkat arbetet med "Tårtgeneralen".

– Jag kan skilja på arbete och privatliv, så det var inga problem... Jag är ordentligt jävla skittrött på att prata om det här, men jag kan säga att jag har tagit mig ur det värsta skilsmässomörkret. Det kan eventuellt vara så att om jag är naken med hur jag mår så kan andra kanske känna igen sig. Då finns det eventuellt en poäng i att klä av sig själv i ett publikt forum, säger Filip Hammar i intervjun med Café.

Tårtgeneralen har premiär 2018.

Expressen har sökt Filip Hammar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!