Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Filip och Fredriks nya jobb – under valnatten

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska de vara kanalröster på Kanal 5.
Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Kanal 5-profilerna Filip och Fredrik håller valvakan "Trump vs Clinton - valvaka med Filip och Fredrik" under det amerikanska valet natten mot onsdag.
Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURES

Radarparet Filip och Fredrik får nytt jobb på Kanal 5 - som kanalröster.

Inför amerikanska valnatten kommer de att på- och avannonsera alla program på kanalen inför sin egna valvaka.

– Det är ju lite av en pojkdröm, säger Fredrik Wikingsson.

Kanal 5-profilerna Filip och Fredrik håller valvakan "Trump vs Clinton - valvaka med Filip och Fredrik" under det amerikanska valet natten mot onsdag.

Men fram tills dess har radarparet fått ett nytt jobb på kanalen. De kommer nämligen att både påannonsera och avannonsera alla program på Kanal 5 från 17.59 under tisdagen, fram tills det att deras valvaka börjar 23.00.

Något programledarna är väldigt exalterade över.

– Det är ju lite av en pojkdröm, som att vi får rama in vår egen tavla, säger Fredrik Wikingsson.

Han menar att han och kamraten Filip Hammar får se till att akta sig när de spelar in avannonseringarna.

– Det gäller ju dock att man håller sin Tourettes i schack, men vi är ju gudskelov vana, Vi har ju gjort TV förr. Men vem vet?


LÄS MER: Filip Hammar tvingas ställa in: "Under is"


Filip och Fredrik historiska


LÄS MER: Filip och Fredrik blev historiska med segern


Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har utöver valvakan också gjort en dokumentär inför valet som sändes under måndagen - "I Trumpland med Filip & Fredrik". Men planerna för vad de ska göra på kanalen tar inte nödvändigtvis slut där.

– Kanske det här är nästa steg i karriären – att vi kräver att livekommentera alla program på Kanal 5. Men först blir det valvaka, säger Fredrik Wikingsson.

Tidigare i höst gjorde Filip och Fredrik succé på Kristallengalan, där de vann pris för årets manliga programledare, för tredje gången. De har nu rekordet i antalet vunna priser på galan.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.