Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska de vara kanalröster på Kanal 5. Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENFilip Hammar och Fredrik Wikingsson ska de vara kanalröster på Kanal 5. Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska de vara kanalröster på Kanal 5.  Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Kanal 5-profilerna Filip och Fredrik håller valvakan "Trump vs Clinton - valvaka med Filip och Fredrik" under det amerikanska valet natten mot onsdag. Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURESKanal 5-profilerna Filip och Fredrik håller valvakan "Trump vs Clinton - valvaka med Filip och Fredrik" under det amerikanska valet natten mot onsdag. Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURES
Kanal 5-profilerna Filip och Fredrik håller valvakan "Trump vs Clinton - valvaka med Filip och Fredrik" under det amerikanska valet natten mot onsdag. Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURES

Filip och Fredriks nya jobb – under valnatten

Publicerad

Radarparet Filip och Fredrik får nytt jobb på Kanal 5 - som kanalröster.

Inför amerikanska valnatten kommer de att på- och avannonsera alla program på kanalen inför sin egna valvaka.

– Det är ju lite av en pojkdröm, säger Fredrik Wikingsson.

Kanal 5-profilerna Filip och Fredrik håller valvakan "Trump vs Clinton - valvaka med Filip och Fredrik" under det amerikanska valet natten mot onsdag.

Men fram tills dess har radarparet fått ett nytt jobb på kanalen. De kommer nämligen att både påannonsera och avannonsera alla program på Kanal 5 från 17.59 under tisdagen, fram tills det att deras valvaka börjar 23.00.

Något programledarna är väldigt exalterade över.

– Det är ju lite av en pojkdröm, som att vi får rama in vår egen tavla, säger Fredrik Wikingsson.

Han menar att han och kamraten Filip Hammar får se till att akta sig när de spelar in avannonseringarna.

– Det gäller ju dock att man håller sin Tourettes i schack, men vi är ju gudskelov vana, Vi har ju gjort TV förr. Men vem vet?

 

LÄS MER: Filip Hammar tvingas ställa in: "Under is"

 

Filip och Fredrik historiska

 

LÄS MER: Filip och Fredrik blev historiska med segern

 

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har utöver valvakan också gjort en dokumentär inför valet som sändes under måndagen - "I Trumpland med Filip & Fredrik". Men planerna för vad de ska göra på kanalen tar inte nödvändigtvis slut där.

– Kanske det här är nästa steg i karriären – att vi kräver att livekommentera alla program på Kanal 5. Men först blir det valvaka, säger Fredrik Wikingsson.

Tidigare i höst gjorde Filip och Fredrik succé på Kristallengalan, där de vann pris för årets manliga programledare, för tredje gången. De har nu rekordet i antalet vunna priser på galan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag