Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filips känslosamma hyllning till Lill-Babs

Filips fina hyllning till Lill-Babs i Let's dance
På lördag hyllar Filip Lamprecht sin mormor Barbro ”Lill-babs” Svensson.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Lill-Babs med sina döttrar Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.
Foto: ANNA BERGKVIST

För tre år sedan somnade den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson in efter en kort tids sjukdom. 

Nu får hon en dans tillägnad sig – av barnbarnet Filip Lamprecht. 

– Jag vill förmedla känslorna som hon gav när hon klev in i ett rum, berättar Filip Lamprecht om sin mormor.

På lördag får deltagarna i ”Let's Dance” chansen att tillägna en dans till en speciell person.

För Filip Lamprecht, 24, var valet enkelt – han hade redan önskat att få hylla sin mormor Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Jag ska faktiskt få hylla min mormor som jag är jätteglad för, det var någonting som jag hade önskat. Det är både för att få göra det för tittarna men också för mig själv, det betyder jättemycket för mig, berättar Lamprecht. 

”Hon var snäll på en annan nivå”

Filip Lamprecht och hans danspartner Linn Hegdal ska hylla Barbro ”Lill-Babs” Svensson i en glad och positiv modern dans. 

– Nu har Linn gjort ett helt fantastiskt jobb med att få fram koreografin. Hon har läst mina tankar och verkligen fått ut det, säger Filip Lamprecht och fortsätter: 

– Jag vill ju hylla henne och jag vill göra det till en positiv dans. Jag vill förmedla känslorna som hon gav när hon klev in i ett rum eller när folk träffade henne första gången. 

Filip Lamprecht berättar att han och hans mormor hade en bra relation – och att Barbro ”Lill-Babs” Svensson var hans bästa vän. 

– Hon är den snällaste människan som jag någonsin träffat. Hon var snäll på en annan nivå. Det var någonting hon hade som man inte kan sätt ord på, säger han. 

Önskar att folk ska bli glada

Genom dansen på lördag hoppas Filip att tittarna blir glada och att han kan förmedla den känsla som han själv fick av sin mormor. 

– Hon betydde extremt mycket för mig och betyder fortfarande jättemycket för mig. För mig är hon en av de största inspirationerna i livet, berättar han. 

Hans mamma Kristin Kaspersen, som dessutom tidigare vunnit ”Let's dance” tycker att sonens drag är ”fantastiskt fint”. 

”Filip har ärvt så många fina egenskaper av sin mormor och jag vet att hon var honom så nära. Så att han ska hylla henne värmer mitt hjärta enormt mycket”, skriver hon i ett mejl. 

Lagt hatet bakom sig

Utöver träningarna i ”Let's dance” var förra veckan en tuff period för Filip Lamprech. Han publicerade då ett inlägg på Instagram där han bad sina följare att sluta skicka hot och hat till hans flickvän Peg Parnevik – något som fick stor uppmärksamhet.

Nu berättar han att paret har slutat lägga energi på det som sker på nätet.

– Vi hanterar det, jag ska göra en bra dans och hon njuter av sina dagar, det är bakom oss, säger Filip Lamprech.


Carolas känslosamma hyllning till sin döda pappa

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.