Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filip Hammars uppmaning – efter bedrägeriet: ”För jävligt”

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson säger att de får många meddelanden om reklamen.Foto: Anders Ylander / GT/Expressen
Filip Hammar har blivit utnyttjad i reklam för kryptovalutan bitcoin.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson berättar i podcasten om den fejkade reklamen.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Tv-profilen Filip Hammar har blivit utnyttjad i reklam för kryptovalutan bitcoin. 

Det berättar han och kollegan Fredrik Wikingsson i ”Filip och Fredriks podcast”. 

– På ett sätt är det för jävligt. Jag får svara på massor av mejl varje dag om detta, säger Filip Hammar i podden. 

Det är i veckans avsnitt av ”Filip och Fredriks podcast” som Fredrik Wikingsson tar upp att många hört av sig med frågor om en reklam för kryptovalutan bitcoin, där Filip Hammar syns. 

Fredrik Wikingsson berättar hur han fått skärmdumpar på Filip Hammar på bild i reklam för bitcoin-företag skickade till sig. 

– På bilderna kan det stå ”han är villig att riskera sitt rykte för att dela detta med världen”. Någon annan kan vara ”Filip Hammar gjorde sig en förmögenhet – nu vill han ge tillbaka.” Först tänkte jag att det här är bara något perifert, det här är inget som egentligen når ut. Men sen dyker det upp i mitt Instagram-flöde, flera gånger, säger Fredrik Wikingsson i podden och konstaterar att alla personer som ser reklamen inte förstår att den är fejkad. 

”Hoppas att det där slutar” 

Filip Hammar säger att han uppmanar de som ser reklamen i sitt flöde att anmäla den. 

– På ett sätt är det för jävligt. Jag får svara på massor av mejl varje dag om detta, säger han i podden. 

Han berättar att han blivit uppmanad att polisanmäla händelsen – och säger att han också kommer att göra det. 

– Jag tycker att det är lite problematiskt för jag är rädd att folk ska tro att jag är en självgod jävel som vill dela med mig av mina insikter. Jag hoppas att det där slutar, säger Filip Hammar i podden. 

Han skämtar också om att det är smickrande att just han utnyttjas i reklamen. 

– Jag tror att även Spotify-grundaren har drabbats av samma sak, vilket är lite smickrande, att de väljer personer med en uppburen position i samhället. Jag har inte tänkt så innan, men jag inser att när de tar Daniel Ek så måste jag vara där uppe. 

Expressen söker Filip Hammar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.