Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filip Hammars splittrade känslor i uppbrottet med Jennie

Filip Hammars flickvän, skådespelaren Agnes Lindström.
Foto: STEFAN FORSELL
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: STINA STJERNKVIST

Filip Hammar separerade från Jennie Hammar 2016.

Nu berättar tv-profilen att han är tveksam till att människor kan leva med varandra hela livet ut. 

– Nej jag är verkligen inte övertygad om att det är det ideala, det kan vara det ideala men det finns också en anledning till att folk separerar, säger han i Söndagsintervjun med Martin Wicklin.

Filip Hammar, 44, lever numera sitt liv på varmare breddgrader i soliga Los Angeles. 

Här bor han med flickvännen och skådespelaren Agnes Lindström, 30. De arbetade tillsammans i filmen ”Tårtgeneralen” 2018 och under den tiden gick de från att vara vänner till att bli ett par. 

– Vi har känt varandra länge. Vi var vänner och sedan övergick det till kärlek. Jag vill ju vara med den här människan dygnet runt! Han är världens finaste, mitt lilla marsvin. Jag älskar honom. Han är ju galen, men kul! Vi har samma tempo. Vi vill uppleva och göra saker, vi uppskattar samma saker. Det känns så självklart, har Agnes Lindström tidigare sagt till Aftonbladet. 

Filip Hammar har sen tidigare två barn med Jennie Hammar men paret separerade i oktober 2016. 

 ”En helt absurd konstruktion”

I ”Söndagsintervjun” får Filip Hammar frågan av journalisten Martin Wicklin om han känner skuld av att brutit upp en familj. 

Frågan blir svår för honom att svara på och han säger att privatlivet oftast är mycket mer komplicerat än vad det först ser ut att vara. 

– Jag har inte suttit hos en psykolog och brutit ihop och tänkt vad fan har jag ställt till med. Jag har varit ganska pragmatiskt kring det och jag är oerhört tveksam inför den här idén om att människor ska kunna hålla ihop i ett helt liv. Det är en helt absurd konstruktion tror jag, och inte minst i ett land som är så pass sekulariserat som Sverige, säger han. 

Hammars syn på en familj

Filip Hammar berättar att han häpnade över andra människors tankar när det kommer till familjen. 

– Jag förvånades av att så många hade så starka känslor kring att en familj måste hålla ihop och just definitionen av en bra familjekonstruktion är att mamma och pappa och barn lever ihop. 

– Nej jag är verkligen inte övertygad om att det är det ideala, det kan vara det ideala men det finns också en anledning till att folk separerar.

Han kommer in på frågan Martin Wicklin ställde honom, den om skuld, igen. 

– Jag har ingen ångest för att det blev som det blev överhuvudtaget, man ska ju reflektera över det, men jag går ju inte runt och skäms över mig själv eller tycker att jag är en idiot som har riskat någonting eller satt mina barns liv på spel, absolut inte.

Slutgiltiga svaret på frågan

Dessutom tror Filip Hammar inte att han kan vara en bra pappa om han själv inte mår bra. 

– Innan man i överhuvudtaget kan ägna sig åt någon typ av konstruktivt föräldraskap så måste man ju vara på en plats i tillvaron där man faktiskt gillar sig själv också. 

Filip Hammar överlägger sitt svar på frågan igen. 

– Frågan var? Känner du ångest för att du spräckte en familj? Svaret är lite, lite ångest ibland och i början, sen lyckades jag hantera det och jag tycker att folk borde tillåta sig själv att hantera det. 

Expressen har sökt Filip Hammar. 

Filip Hammar om att jobba med kärleken Agnes

Här berättar han om flickvännen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.