Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filip Hammars påhopp på Morgan Alling efter inlägget

Efter SVT-dokumentären om Josefin Nilsson ”Josefin Nilsson - Älska mig för den jag är” har Morgan Alling, 50, engagerat sig på sociala medier.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
FIlip Hammar ryter ifrån i podden.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Komikern Filip Hammar har reagerat på Morgan Allings engagemang på sociala medier efter SVT-dokumentären om Josefin Nilsson och våld mot kvinnor.

Komikern och tv-profilen säger bland annat i podcasten ”Filip och Fredriks podcast” att han blir ”spyfärdig av att han i det här sammanhanget ska berätta hur bra han är”.

– Folk får väl tycka vad de vill om mig. Att jag är tunnhårig, tjock, lönnfet, självgod, narcissistisk. Men jag är inte elak mot andra människor. That’s it. Jag vill inte tjäna pengar på att vara elak mot människor som vill göra gott, säger Morgan Alling.

Efter SVT-dokumentären om Josefin Nilsson ”Josefin Nilsson - Älska mig för den jag är” har Morgan Alling, 50, engagerat sig på sociala medier i frågan om våld mot kvinnor – och sättet han gör det på är något som har retat upp komikern Filip Hammar.

”Nu krokar vi arm! Hur många av mina manliga följare är trötta på att se våra medsystrar kämpa ensamma mot övergrepp av alla de former.  Jag får ofta ryggdunk för mitt engagemang och, visst jag blir glad men den glädjen hjälper ingen som far illa.”, har Morgan Alling bland annat skrivit i ett inlägg på Instagram.

Tidigare har podcasten Della Q samlat upp och fångat Morgan Allings alla medieframträdanden och kritiserat honom för att ta plats i debatter där han, enligt Della Q, inte är direkt berörd.

I podcasten ”Filip och Fredriks podcast” som Filip Hammar, 44, har tillsammans med Fredrik Wikingsson, 45, tar även duon upp ämnet och Hammar berättar vad han tänker om saken och Allings kampanj att ”kroka arm”.

 – Så här är det. Morgan Alling riskerar inte ett skit. Han gör ju det här precis när det så att säga inte finns något att riska eftersom upproret pågår. Det här är det som händer nu. Hela den här grejen är brinnande, säger Hammar och fortsätter:.

– Sen så blir man ju spyfärdig av att han i det här sammanhanget ska berätta hur bra han är, säger Filip Hammar vidare i podden.

Filip Hammar: ”Obehagligt sätt”

Enligt Hammar skulle inläggen kunnat ha gjorts annorlunda – något som irriterar honom.

– Han skulle kunna skriva om den här hashtaggen utan att skriva att han är så jävla modig för det han gör är att han på något obehagligt sätt profitera på någonting som är så himla allvarligt och viktigt. Men han ser här ser han en chans att framstå som den gode humanisten som vågade, säger han vidare i podcasten.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Morgan Alling: ”Jag riskerar inte något”

När Morgan Alling får ta del av vad Hammar sagt om honom i podden säger han.

– Folk får väl tycka vad de vill om mig. Att jag är tunnhårig, tjock, lönnfet, självgod, narcissistisk. Men jag är inte elak mot andra människor. That’s it. Jag vill inte tjäna pengar på att vara elak mot människor som vill göra gott. Det är ju bara en fråga om business, säger han.

– Han har helt rätt i att jag inte riskerar något i min karriär för den har jag skitit i under trettio år. Då blir man inte clown på tv, säger Alling till Aftonbladet och fortsätter:

– Men att snacka skit om andra människor, som han då verkar ha gjort mot mig, det är att göra karriär på andra människors engagemang. Och det kan jag tycka är snuskigt. Jag tycker att han är en idiot om jag ska vara helt ärlig.

Morgan Alling: ”Känns som att de vill profitera på mitt engagemang”

Morgan Alling är en av de kändisar som efter dokumentären om Josefin Nilsson i SVT valt att uttrycka sitt engagemang på sociala medier och Instagram. Mäns våld mot kvinnor är ett ämne som han engagerat sig för i många år.

– De är utbildade journalister de borde göra sin research bättre, för det här har jag pratat om i trettio år, säger han och fortsätter:

– Jag har pratat om mäns våld mot kvinnor i många många år. Var var de då? Varför gnällde de inte på mitt engagemang då? Det kommer upp nu. Det känns som att de vill profitera på mitt engagemang, svarar Morgan Alling. 

Alling har tidigare berättat om sin kamp mot tystnadskulturen inom teatern och har sagt hur han har gjort ett aktivt val att inte arbeta med skådespelare som beter sig illa.

– Jag har gjort ett aktivt val om att inte jobba med praktarslen. Det gjorde jag för 30 år sedan, så jag har alltid frågat: ”Vilka är med? Det är de här, jaha, ok då är jag inte med”. För jag vill ha roligt på jobbet, jag älskar mötet med en publik, jag älskar att stå på scenen, har han sagt. 

Expressen har sökt Filip Hammar.