Filip Hammars nya känga mot Bindefeld

Filip Hammar riktar ny skarp kritik mot festfixaren Micael Bindefeld.
Foto: Anna Bergkvist
Hammar påstår sig ha hört hårresande historier om hur det är att arbeta för Micael Bindefeld.
Foto: Cornelia Nordström

Tv-profilen Filip Hammar har träffat en kvinna som berättar "hårresande historier" om när hon jobbade med en tv-produktion hos Micael Bindefeld.

Festfixaren ska, enligt kvinnan, ha kallat arbetsplatsen för "flyktinglägret" och hotat att "strimla" henne.

Hammar riktar skarp kritik mot Bindefeld.

– Jag saknar ord, skriver han på Instagram.

Efter att ha träffat en kvinna som påstår sig ha jobbat med festfixaren Micael Bindefeld, anklagade Filip Hammar på måndagen festfixaren för att utöva maktmissbruk och att vara otrevlig mot sin personal.

"Hur länge ska det här maktmissbruket få pågå innan nån ryter ifrån. Jag avskyr med hela mitt hjärta när folk bara är trevliga och snälla on camera", skrev han då han på Instagram.

Nya anklagelser

Nu kommer nya anklagelser. Under tisdagen, skriver Hammar på Instagram, att kvinnan har flera "hårresande historier" om jobbet hos festfixaren. Kvinnan berättar för Hammar att en del av personalen höll till i baracker i Bindefelds trädgård.

"Där Bindefeld poppade in och ventilerade sitt raseri då och då. Men det mest anmärkningsvärda är hur den självutnämnde filantropen kallade teamets arbetsplats för "flyktinglägret". Jag saknar ord", skriver tv-profilen.https://www.instagram.com/p/BI180WVAO4I/

LÄS MER: Filip Hammar i nytt bråk med Schulman


För två dagar sedan befann sig programledaren för "Världen runt på 6 steg" på flygplatsen Charles de Gaulle i Frankrike tillsammans med kvinnan.

Delade med sig av bild

Första anklagelsen publicerade Filip Hammar från den franska flygplatsen. Härifrån delade han med sig av en bild, där han kramar kvinnan.

"Den här förtjusande kvinnan berättar nu om sin tid som anställd i Micael Bindefelds "tv-produktion", och hur festfixaren en gång sade åt henne: "Lös det här annars strimlar jag dig!!", skrev han till bilden.https://www.instagram.com/p/BIx_9-PAZmj/

LÄS MER: Fredriks pik till Filip efter stora viktraset


Dan Panas är presschef på Kanal 5 och kan inte kommentera Filip Hammars kritik.

– Jag kan inte kommentera påståenden om saker som skulle ha sagts eller inte sagts. Tv-inspelningar är ett professionellt lagarbete med yrkesmänniskor som är inställda på att skapa fantastiskt och unikt innehåll tillsammans. En bra och respektfull stämning på inspelningsplats är självklart viktigt och säkras genom en bra dialog i teamet, där både utmaningar och eventuella problem diskuteras bäst.

Han kan inte heller säga om de påstådda händelserna kommer att utredas eller om de utretts tidigare.

Expressen har sökt Micael Bindefeld utan resultat. Jessica MacDowall, då vd på produktionsbolaget Scandinavian Studios som producerade Kanal 5:s "Fest hos Bindefeld", vill inte ge en kommentar.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.