Foto: Fredrik Wikingsson / Fredrik Wikingsson/InstagramFoto: Fredrik Wikingsson / Fredrik Wikingsson/Instagram
 Foto: Fredrik Wikingsson / Fredrik Wikingsson/Instagram
Foto: Fredrik Wikingsson / Fredrik Wikingsson/InstagramFoto: Fredrik Wikingsson / Fredrik Wikingsson/Instagram
 Foto: Fredrik Wikingsson / Fredrik Wikingsson/Instagram
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Foto: Anders Ylander / GT/ExpressenFilip Hammar och Fredrik Wikingsson. Foto: Anders Ylander / GT/Expressen
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Foto: Anders Ylander / GT/Expressen

Filip Hammars blodiga olycka – mitt under turnén

Publicerad

Filip Hammar halkade i badrummet på ett hotell och slog sig illa i ansiktet. 

Nu tvingas han uppsöka läkarhjälp. 

– Det var en jävla smäll, säger Filip Hammar. 

Filip Hammar slog sig blodig på ett hotell i Sundsvall på fredagsmorgonen. 

Parhästen Fredrik Wikingsson lade upp bilder på Instagram där Filip Hammar visar upp sin blodiga panna, näsa och överläpp.

– Det var en jävla smäll. Jag skulle duscha imorse och så var det en sån där dusch, jag hatar när det bara är badkar. Så drog jag på vattnet och det sprutade. Som Fredrik sa, han hade eventuellt tittat åt vilket håll duschhuvudet var riktat. Men jag sket i det, säger Filip Hammar och fortsätter: 

– Och så fick jag allt vatten i ansiktet och fullt ner på golvet och det blev glashalt. Och då föll jag handlöst med ansiktet ner i golvbrunnen. 

 

LÄS MER: ”Tårtgeneralen” – sluga planen bakom succén

 

https://www.instagram.com/p/BhgaLyqAOSu/?taken-by=fwikingsson

Presenterar "Tårtgeneralen"

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är på turné genom Sverige för att marknadsföra långfilmsdebuten "Tårtgeneralen". Trots olyckan fortsätter resan, säger Filip Hammar. 

– Jag är ganska klumpig av mig, generellt sett. Men nu har vi hittat en läkare på Twitter som ska sy mig på Filmstaden i Örebro. Så vi gör event av det, säger han. 

Under fredagen besöker duon fem städer – Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping och Jönköping – för att presentera filmen.

 

LÄS MER: Filip Hammars ilska mot allergiförbundet 

 

Filip Hammars känga mot Ruben Östlund

Filip Hammar passar på att dela ut en känga mot "The square"-regissören Ruben Östlund. 

– Vi trummar på. Det är inte säkert att Ruben Östlund skulle göra det. Men det är ju tveksamt om han ens skulle åka ut på en sån här turné. Jag gillar Ruben, men vi har ju alla våra olika sätt att vilja prata om det vi gör. 

Och Ruben Östlund är inte sen att svara:

– Där har de faktiskt fel. När vi lanserade The Square åkte jag på sverige turné och presenterade filmen i åtta städer förutom Stockholm, Malmö och Göteborg. Så jag är minst lika folklig som Filip och Fredrik. Samtidigt måste jag få säga att jag är väldigt glad att de är med och skapar vitalitet till filmsverige. Jag älskar deras respekt och nyfikenhet till sina medmänniskor. Det är sann finkultur!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag