Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräcknatten: "Jag greppade en kniv"

Nöjespersonligheten Filip Hammar berättar nu om skräcknatten i Los Angeles när en knivbeväpnad man plötsligt dök upp vid familjens bostad.Foto: THOMAS ENGSTRÖM
Det är i en podcast som Filip Hammar (t.h) ger ut tillsammans med kollegan Fredrik Wikingsson, som han berättar om skräcknatten i Los AngelesFoto: OLLE SPORRONG
Nöjespersonligheten Filip Hammar berättar nu om skräcknatten i Los Angeles när en knivbeväpnad man plötsligt dök upp vid familjens bostad.Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Nöjesprofilen Filip Hammar och hans familj blev hotade av en knivman i USA.

I podcasten ”Filip & Fredrik” berättar han nu om skräcknatten.

– För de få människor jag har berättat har jag bara storgråtit, säger han.

TV-personligheten Filip Hammar, 42, öppnar nu upp och berättar om skräcknatten i USA då han och familjen hotades av en knivbeväpnad man.

I podcasten ”Filip & Fredrik” berättar han nu om upplevelsen.

 

LÄS MER: Berghagens kritik mot Filip och Fredrik 

 

Det började som en vanlig hemmakväll i Los Angeles - men kom snart att ta formen av en skräckupplevelse.

Han berättar hur han låg hemma i soffan och plötsligt hörde skrammel från soptunnorna och grinden utanför.

I bostaden fanns då också de båda barnen Ilse och Tage. De låg och sov på övervåningen.

– Jag reser mig upp och går runt till ett av fönstren. Det går en man utanför och han har någonting i handen. Det står bortom allt tvivel att han ska bryta sig in i huset. Han stannar och där står vi och tittar på varann. Vi har bara en glasruta mellan oss, säger han i podcasten.

Filip Hammar beväpnade sig själv

Han fortsätter att berätta att han själv då beväpnade sig med en kökskniv.

– Det är svårt att föreställa sig hur liten och fragil jag känner mig. Jag går ut i köket, greppar en kniv. Kommer han nu måste jag bara hugga. Jag måste det för mina barns skull. Jag vet ju inte vad det är, det kan ju vara början på en serie mord.

Nu drabbas Filip Hammar av panik - och han ringer polisen.

 

LÄS MER: Diabetiker ilskna på Filip och Fredrik 

 

När de till slut anländer kommer de med dragna vapen. De söker igenom tomten men hittar inte den främmande knivmannen. Senare skickar polisen också en helikopter som söker av området - men utan resultat.

– Jag går upp på övervåningen och tittar på mina barn när de ligger i sängen och börjar bara gråta. Sedan ligger jag i soffan med den där kniven och tänker att om han kommer tillbaka måste jag hugga honom. Sedan går solen till slut upp, och jag har aldrig varit lyckligare mitt liv, säger han vidare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.