Tillbaka i ”Gift vid första ögonkastet”– som kritiker

Elizabeth Feurst gifte sig i programmet 2017.
Foto: SVT / SVT
Mats Ingelborn, 55, matchades ihop med Elizabeth Feurst, 63.
Foto: Mats Ingelborn

För fyra år sedan deltog Elizabeth Feurst, 63, i SVT:s ”Gift vid första ögonkastet”, där hon matchades ihop med Mats Ingelborn, 55. 

Nu är hon tillbaka i säsong sju för att hjälpa experterna att para ihop kärlekssökande singlar. 

– Jag är inte alltid helt överens med experterna, säger hon. 

När säsong sju av SVT-programmet ”Gift vid första ögonkastet” drar i gång ses ett bekant ansikte bland experterna. Den tidigare deltagaren Elizabeth Feurst medverkar som en ny roll i matchningsprocessen - kritikern. 

Hon ska ifrågasätta och framföra sina synpunkter och erfarenheter från säsong tre, där hon parades ihop med den i dag 55-åriga Mats Ingelborn.  

– Jag är inte alltid helt överens med experterna men det är ju de som slutändan fattar besluten. Det är en väldigt gedigen och omfattande metod som de har, men oj vad svår! säger hon. 

Feurst tycker att en perfekt matchning handlar om att paren måste dela värderingar och ambitionen att relationen ska bli lång och kärleksfull. 

 – Attraktion är också jätteviktigt, jag tycker nästan det är lika viktigt som värderingar. Kemin är ju vad den är, förklarar hon. 

Gick skilda vägar

I slutet av säsong tre valde Mats Ingelborn och Elizabeth Feurst att fortsätta vara gifta, men gick en handfull månader efter programmets slut skilda vägar. 

– Jag är jätteglad och tacksam att jag fick möjligheten att ställa upp. För mig var det väldigt viktigt att hitta en man som delade mina värderingar, berättar Feurst och fortsätter: 

– Ofta fokuserar man för mycket på vad den andra gör för fel eller rätt. Jag tycker att man behöver titta mycket på sig själv också. Det är något som jag har förstått, liksom att vi är två. 

Hur ser din och Mats Ingelborns relation ut i dag? 

– Vi har ingen relation i dag. Mats är dessutom lyckligt omgift som jag förstår det, och det är jag väldigt glad för, säger hon. 

Feurst är i nuläget singel och trivs bra med det eftersom hon ”håller på med en massa spännande saker”, även om hon ständigt söker kärleken

– Mitt sätt att hitta kärlek är att befinna mig i de rätta sammanhangen, där jag är med personer som delar mina värderingar och som är härliga. De är grundade, har erfarenhet och vågar visa sig sårbara. 

Vilka värderingar syftar du på? 

– Att man har intentionen för en långvarig relation och att man inte är kortsiktig. Inte några ”kanske-män”, alltså män eller kvinnor som inte är beredda att binda sig, svarar hon och tillägger:

– Jag tycker att ärlighet också är viktigt, och respekt för människor, känslor och åsikter. Det är många värderingar som spelar in – som synen på hälsa, familj, miljö, andlighet eller tro. 

I säsong tre var Mats Ingelborn väldigt mån om att få dig att sluta röka, vilket du också gjorde. Vad är din relation till cigaretten i dag? 

– Det tänker jag behålla för mig själv, det blir en liten teaser. Jag har delat så mycket med svenska folket så att jag känner att den delar jag för mig själv, säger Elizabeth Feurst. 
Förra årets säsong av Gift vid första ögonkastet bjöd på en hel del dramatik under säsongsavslutningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.