Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Festivalen stoppar DaBaby efter kritiserade uttalanden

DaBaby stoppades från Lollapalooza i Chicago.
Foto: MICHELE EVE SANDBERG/SHUTTERSTOCK / MICHELE EVE SANDBERG/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
DaBaby.
Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN

Bara timmar innan rapparen DaBaby skulle inta scenen på Lollapalooza i Chicago meddelade festivalen att rapparen inte längre skulle uppträda.

Detta efter att rapparen gjort uttalanden som anklagats för att vara homofobiska, rapporterar The Guardian.

Den amerikanska rapparen DaBaby har mötts av hård kritik efter uttalanden han gjorde under en konsert på festivalen Rolling Loud i Miami förra helgen.

Rapparen bad bland annat publiken hålla upp sina mobilficklampor, förutom de som ”kom hit i dag med hiv” och män som har oralsex med män på ”på parkeringsplatser”.

På söndagen skulle DaBaby ha uppträtt på Lollapalooza i Chicago men bara timmar innan han skulle inta scenen meddelade festivalen att rapparen inte skulle dyka upp utan ersättes i stället av Young Thug och G Herbo.

”Lollapalooza grundades på mångfald, inkluderande, respekt och kärlek. Med det i åtanke kommer DaBaby inte längre att uppträda på Grant Park.”, skrev festivalen på Twitter.

Kritiseras av artistkolleger

DaBabys uttalanden har anklagats för att vara homofobiska och flera artistkolleger har fördömt dem. Bland annat Dua Lipa, som arbetat med DaBaby på hitlåten ”Levitating”, som på sin Instagram skrev att hon var ”överraskad och förskräckt” över DaBabys agerande, rapporterar Variety.

Även Elton John och Madonna har kritiserat DaBaby.

I ett uttalande skriver Elton Johns stiftelse:

”Vilseledande information om hiv liksom homofobi har ingen plats i musikindustrin. Vi måste bryta stigmat kring hiv och inte sprida det.”.

DaBaby har bett om ursäkt för sina uttalanden och skriver i ett inlägg på Twitter att det han sa på scen var ”okänsligt även om det inte var min mening att förolämpa någon”.

https://twitter.com/DaBabyDaBaby/status/1420148416093503491

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.