Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Festivalen lägger ner – dagar innan starten

Robyn var inbokad till festivalen.Foto: Skip Bolen
Så även rapparen Silvana Imam.Foto: Izabelle Nordfjell
Bild från förra årets festival.Foto: Susanna Forsell

Dans Dakar lägger ner.

Det skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Nedläggningen innebär att årets festival inte kommer att bli av.

Festivalen skulle ha ägt rum på Skeppsholmen i Stockholm den 21 och 22 augusti, med namn som Robyn & La Bagatelle Maciqie - det projekt Robyn startade med bland andra avlidna Christian Falck, Georgio Moroder, Diplo och Silvana Imam.

Men nu meddelar alltså arrangören att dansfestivalen blir den senaste i raden av festivaler som tvingas lägga ner.

"Vi är otroligt stolta och glada över att ha haft er närvaro och ert förtroende alla åren. Det är dock med tungt hjärta vi måste meddela att vi tvingas lägga ned Dans Dakar", skriver man i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Robyns känlsostorm - "Det blir för mycket".

 

Bakom nedläggningen nämns finansiella problem.

"Vägen i år har varit kantad med svårigheter varav vi har haft olika finansiella partners som har gett sig in men sedemera lämnat projektet. Detta har då medfört en lång kamp med juridiska förhandlingar, men häromdagen stod det klart att det sista slaget i frågan var förlorat och att årets festival inte har den finansiella styrkan att genomföras" står det vidare i pressmeddelandet.

Arrangörerna skriver också att man de senaste dagarna har försökt förhandla med många leverantörer i ett försök att rädda festivalen.

"Men tyvärr är vi idag tvungna att meddela er att det inte kommer att gå och att vi blir en i raden av independent-festivaler som de senaste åren har gått i graven."

De som har köpt biljetter till festivalen erbjuds nu i stället att gå på Docklands 20-årsjubileum den 20-22 augusti. Efter en överrenskommelse med Dans Dakar har även en ansökan lämnats in för ett utomhusområde som den 21 och 22 augusti ska hålla i festligheter på dagtid, enbart för att kunna ta emot alla besökare från Dans Dakar. Vilka artister som kommer att spela släpps inom kort.

 

LÄS MER: Dans Dakar flyttas till Skeppsholmen.

 

I pressmeddelandet skriver även arrangörerna att målsättningen är att kunna betala tillbaka biljettpengarna för de som inte vill gå på Docklands, men att de i dagsläget inte kan garantera något.

"Vi tackar alla partners och i synnerhet alla ideella krafter som inneburit att festivalen kunnat äga rum. Oändligt stor tacksamhet skänker vi till alla artister som genom åren har spelat och i synnerhet Ni älskade publik som dansat på Dans Dakar", avslutas pressmeddelandet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.