Festade vilt. Grammisgalan förvandlades till ett fylleslag. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Festade vilt. Grammisgalan förvandlades till ett fylleslag. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Festen blev ett fylleslag

Publicerad
Festen på Grammisgalan spårade ur.
Vakter tvingades tillkallas flera gånger till bordet där hårdrockarna i Hardcore Superstar och Crash Diet drack starksprit och härjade loss.
- Vi märkte inte av det i bild. Men så kan man inte agera under en direktsändning, säger Pelle Porseryd,
producent för Grammisgalan.
Galan förvandlades till ett stort fylleslag. Flera artister anlände vid halv fem-tiden på eftermiddagen – berusade redan på röda mattan. När direktsändningen startade 20.00 var många rejält fulla, högljudda och oförsiktiga.

Festade vilt

Vid ett bord satt Hardcore Superstar tillsammans med sina kompisar, bland annat från bandet Crash Diet och festade så vilt att vakterna vid flera tillfällen tvingades rycka in. De drack sprit direkt ur stora spritflaskor, kastade
saker på varandra och dansade på golvet mitt under direktsändningen – varpå vakter vid flera tillfällen gick dit för att få dem att sätta sig ner – och inte riskera att störa livesändningen.
Även Petter drack en hel del alkohol och sa redan vid 22-tiden:
– Jag är jättefull, jag har inte sett nånting av det som hände på scenen.

”Det fungerar inte”

Grammisgalans producent Pelle Porseryd uppskattar inte det rikliga alkoholintaget:
– Vi pratade med alla innan och förklarade att man inte kan agera för berusad och riskera att förstöra för andra på plats. Det fungerar inte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag