Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fergie planerade dotterns bröllop – på två veckor

Åklagaren Audrey Strauss vill förhöra prins Andrew
Prinsessan Beatrice och maken Edo efter bröllopet.
Foto: BENJAMIN WHEELER / AP TT NYHETSBYRÅN
Enligt den brittiska podcasten Royally Obsessed planerade Sarah Ferguson, Fergie, prinsessan Beatrice bröllop. Arkivbild.
Foto: KEITH MAYHEW/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / KEITH MAYHEW/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I mitten av juli gifte sig prinsessan Beatrice med sin Edo.

Nu uppger den brittiska hovexperten Roberta Fiorito att den avskalade bröllopsceremonin sattes ihop av prinsessans mamma Sarah Ferguson två veckor innan bröllopet, rapporterar Daily Express

Det är i podcasten ”Royally Obsessed”, som kretsar kring den brittiska kungafamiljen, som Roberta Fiorito pekar ut Sarah Ferguson som arkitekten bakom bröllopet.

– Hon var tydligen hjärnan bakom bröllopsmottagningen och fick uppgiften att sätta samman allt på två veckor, säger hon i podden, enligt tidningen.

I podcasten fick Sarah Fergusons bedrift fick även beröm från experten Rachel Bowie.

– Hon gjorde ett fantastiskt jobb på bara två veckor, det är fantastiskt, säger hon enligt tidningen.

Nedtonad tillställning

Att ett kungligt bröllop endast tar två veckor att planera ihop tillhör inte det vanliga. 

Men prinsessan Beatrice bröllop tonades ner av den brittiska kungahuset, dels på grund av den rådande coronapandemin och dels på grund av skandalerna kring prinsessans far prins Andrew – som anklagats för sexuella övergrepp kopplade till Jeffrey Epstein.

Enligt uppgifter till Daily Express ska drottning Elizabeth II inte uppskattat utfallet.

– Drottningen tyckte uppenbarligen mycket synd om sitt barnbarn, som inte bara behövt ställa in ett bröllop på grund av coronaviruset utan även tvingats håla hela tillställningen dämpad på grund av situationen med prins Andrew, hennes far, sade hovexperten Chris Ship till tidningen förra veckan.

Prins Charles om coronatiden: ”Obehaglig upplevelse”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.