Fem enkla knep som hjälper dig välja rätt bh

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
1. Ta hjälp"Det största misstaget är att inte be om hjälp", säger experten Dee Binyard till Womens Health Magazine. Många varuhus och butiker hjälper gärna till. Och glöm inte att gå igen om din vikt förändras.
2. Välj rätt omkrets"Bandet måste vara tajt - det ger 90 procent av stödet", säger Kim Caldwell, marknadschef på Linda's Bra Salon i New York.
3. Byt om"Undvik att bära samma behå två dagar i rad", säger Dee Binyard.Genom att använda några olika behåar varje vecka får de vila och går tillbaka till sin form och storlek.
4. Tvätta för handTvätta behån när du använt den en handfull gånger. Använd gärna ett skonsamt tvättmedel, låt den ligga i blöt en halvtimme innan du handtvättar den och sedan låter den hängtorka.
Foto: Fatseyeva Maryna
5. Släng när den gjort sitt"En behå håller i upp till ett år, men behåar burna av kvinnor med större bröst får jobba hårdare så de håller inte lika länge", säger Kim Caldwell.Börjar behån kännas oskön, missformad eller nött är det dags att slänga den.

Det sägs att så många som åttio procent går runt med fel behå-storlek - helt i onödan.

Här kommer fem tips som hjälper på vägen.

1. Ta hjälp

"Det största misstaget är att inte be om hjälp", säger experten Dee Binyard till Womens Health Magazine. Många varuhus och butiker hjälper gärna till. Och glöm inte att be om hjälp igen om din vikt förändras.


2. Välj rätt omkrets

"Bandet måste vara tajt - det ger 90 procent av stödet", säger Kim Caldwell, marknadschef på Linda's Bra Salon i New York.


3. Byt om

"Undvik att bära samma behå två dagar i rad", säger Dee Binyard.

Genom att använda några olika behåar varje vecka får de vila och går tillbaka till sin form och storlek.


4. Tvätta för hand

Tvätta behån när du använt den en handfull gånger. Använd gärna ett skonsamt tvättmedel, låt den ligga i blöt en halvtimme innan du handtvättar den och sedan låter den hängtorka.


5. Släng den i tid

"En behå håller i upp till ett år, men behåar burna av kvinnor med större bröst får jobba hårdare så de håller inte lika länge", säger Kim Caldwell.

Börjar behån kännas oskön, missformad eller nött är det dags att slänga den.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.