Felix Sandmans krasch – pandemin blev räddningen

Pandemin tvingade Felix Sandman att ta en paus och fokusera på sin mentala hälsa.
Foto: SVEN LINDWALL
Felix Sandman tävlade i Melodifestivalen 2020 med låten ”Boys with emotions”:
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

I dokumentären ”FELIX SANDMAN: med känslorna utanpå” får tittarna komma nära inpå artisten och skådespelaren Felix Sandman. 

Nu berättar han om sin adhd-diagnos, och om hur pandemin blev räddningen när han höll på att krascha.

– Allt ställdes in och då kom min välbehövliga paus, säger Felix Sandman i SVT:s ”Morgonstudion”.

Felix Sandman skulle egentligen ha varit på plats i studion hos SVT på måndagsmorgonen, men är i stället med på länk då han precis haft corona. Han berättar i intervjun att han mår bra, men fortfarande känner sig lite trött.

– Jag mår bra nu, men jag känner mig ju lite seg fortfarande. Men det blir man ju när man bara ligger hemma i två veckor, säger Felix Sandman i SVT.

Pandemin satte stopp: ”Tur i oturen”

Dokumentären ”Felix sandman: med känslorna utanpå” hade nyligen premiär på discovery+, och för SVT berättar artisten om hur pandemin slog till mitt under inspelningen. Dokumentären, som skulle centreras kring Felix Sandmans turné och albumsläpp, blev i stället ett porträtt med fokus på hans mentala resa.

Coronapandemin tvingade Felix Sandman till en ofrivillig – men ”välbehövlig” – paus.

– Det kändes som tur i oturen. Jag kände ju då att jag hade gått in i väggen så det var perfekt timing med pandemin. Det är hemskt att säga men det var positivt för min hälsa i alla fall, säger Felix Sandman i ”Morgonstudion”. 

Diagnosen blev startskottet: ”Glad att jag vänt mig till vården”

Han beskriver hur han tidigare har haft svårt att balansera jobb och privatliv, och inte prioriterat sitt eget välmående. När allt ställdes in under 2020 fick Felix Sandman tid att ta hand om sig själv bättre, säger han. 

Mitt under pandemin fick Felix Sandman dessutom sin adhd-diagnos bekräftad. 

– Det var vägen in till att skaffa professionell hjälp. Jag har vänt mig till vården och det är jag väldigt glad över att jag har gjort. Efter ungefär ett år med att bara jobba med mig själv och min mentala hälsa så känner jag verkligen att jag är hungrig och taggad igen. Man har ju en bit kvar så klart, men jag känner verkligen att jag har gnistan igen, säger han i ”Morgonstudion”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.