Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tilde häpnar – efter Herngrens stora miss

Felix Herngren råkade lämna sin dotter på fel förskola.

Det berättar regissören och skådespelaren i "Hellenius hörna" – något som får både David Hellenius och Tilde de Paula Eby att bryta ut i skratt.

– Det är helt galet, säger Tilde de Paula Eby i programmet.

I söndagens avsnitt av "Hellenius hörna", som sändes på TV4 klockan 20.00, gästas programledaren David Hellenius av Tilde de Paula Eby och Felix Herngren.

I programmet berättar gästerna bland annat om hur de är som föräldrar. Felix Herngren har sex barn och David Hellenius konstaterar att det måste vara mycket att hålla reda på.

– Och man vill ju vara bra. Man vill inte misslyckas, att barnen kommer till skolan utan matsäck och gympakläder. Har du råkat ut för något sådant där och tyckt att det blev väldigt pinsamt och känt dig som en dålig förälder, säger David Hellenius i programmet.


LÄS MER: Carolas skämt om Runar – efter alla år


Då bjuder Felix Herngren på en dråplig historia.

– Precis. Nej, däremot har jag lämnat mitt barn på fel dagis en gång, säger han 

Då bryter publiken ut i skratt.

– Alltså allvarligt?, frågar Tilde de Paula Eby och skrattar.

– Hur går det till, fortsätter David Hellenius.

– Jo men jag glömde... jag gick in med henne och jag hade ett barn gick på den avdelningen tidigare. Så jag går in i trappen och först kommer jag inte in för det är ju fel kod liksom. Och så kommer det en annan pappa som ska in där så jag tackar och han tittar på mig. Men jag tänkte att han väl hade sett Dan Bäckman eller något, säger Felix Herngren och fortsätter:

– Så går jag in och säger hej till fröknarna och de andra barnen. Så frågar hon "ska du verkligen vara här med ditt barn?". Jag svarade bara "ja eller vadå, går inte det"?

"Nej, nej, nej!"

Tilde de Paula Eby är chockad.

– Nej, nej, nej!

Felix Herngren försvarar sig.

– Jag hann ju inte gå därifrån! Jag tog ju med henne då. Jag skulle ju inte bara ha lämnat henne och smällt igen dörren.

Felix Herngren minns inte vilket av hans barn som var med.

– Men hon var väl två-tre år tror jag. Jag kommer inte ihåg någonting för fan, jag är skitvirrig.


LÄS MER: Stefan Löfven om kärleken till Ulla


Tilde de Paula Eby kallar incidenten för "helt galen".

– Det var inte helt galet för det är samma koncern som har båda avdelningarna. Det redde ut sig. Och det är väl också kul att ens barn får se att ens föräldrar ibland kan vara jobbiga, dåliga och konstiga. Det är bra, säger Felix Herngren.

David Hellenius driver då med Felix Herngren.

– Ja det är väl jättekul att bli lämnad på fel dagis när man är tre år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.