Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Felix Herngrens nya program – för SVT

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dramakomedin "Bonusfamiljen" har precis börjat spelas in och har premiär nästa vår.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Foto: Daniel Sidenbladh

Felix Herngren gör en ny serie för SVT.

Dramakomedin "Bonusfamiljen" har precis börjat spelas in och har premiär nästa vår.

– Jag har ett väldigt roligt projekt på gång, säger Felix Herngren till Expressen.

Under tisdagen lade Felix Herngren upp en första bild från inspelningen på sitt Instagramkonto.https://instagram.com/p/7p8hZbyVZv/


"Tjoho! Första inspelningsveckan med #Bonusfamiljen för SVT.", skrev han till bilden som föreställer honom tillsammans med bland andra Vera Vitali och Erik Johansson (känd från "Våra vänners liv") under inspelningen.

Serien produceras av hans produktionsbolag FLX och kommer att sändas i 10 delar med premiär i SVT våren 2017.


LÄS MER: Felix Herngren säljer sin miljonvilla på Gotland.


Felix har skapat serien tillsammans med sin fru Clara och syster Moa utifrån sina egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj med allt vad det innebär.

– Jag och Clara lever själva i en bonusfamilj sedan tolv år tillbaka och det är någonting som präglat våra liv ganska kraftigt. Hur vi lever med bonusbarn varannan vecka och numera även gemensamma barn. Ena dagen gråter man och den andra dagen skrattar man åt situationen, säger Felix till svt.se.

I centrum av serien står paret Lisa och Patrik som spelas av Vera Vitali och Erik Johansson, deras barn från tidigare förhållanden och deras ex som spelas av Petra Mede och Fredrik Hallgren. Parallellt går Lisa och Patrik hos två terapeuter som spelas av Johan Ulveson oh Ann Petrén. Serien utspelar sig i Sundbyberg.


LÄS MER: Så blir nya "Solsidan" - avslöjar detaljerna.


Idén föddes enligt Felix efter att hans fru Clara hade börjat plugga till samtalsterapeut.

– Vi har börjat tala om olika sätt att hantera en bonusfamilj på. Det dyker ständigt upp nya aspekter på hur man ska få livet att funka så bra som möjligt. En dag sa Clara att hon skulle vilja göra en tv-serien om det här, säger han till SVT.

Även Lill-Babs har en roll i serien.

– Lisas exkille bor hemma hos sin mamma efter skilsmässan och Lill-Babs spelar mammans väldigt tajta väninna. Hon är faktiskt otroligt bra i den rollen, tycker jag, av det jag fått se prov på under repetitionerna, säger Felix till SVT.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.