Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Felix Herngren påkommen med nya kärleken – av frun

Ur arkivet: Felix Herngrens miss – lämnade på fel dagis
Felix Herngrens fru hörde ett samtal mellan honom och nya kärleken.
Foto: SVEN LINDWALL

Felix Herngren och Clara Byström blev kära på jobbet – men Herngren var redan gift med Jenny Myrberg.

Samtidigt som Herngren hade tänkt lämna sin fru blev han påkommen med sin nya kärlek i bilen.

– Sedan när jag har lättat mitt hjärta ringer det i Claras mobil. Det är då min fru som har förstått vem Clara är, berättar Felix Herngren för Aftonbladet.

Skådespelaren och regissören Felix Herngren, 54, gifte sig med Clara Byström, 48, år 2005 och makarna har tre barn tillsammans. Men deras relation började inte helt problemfritt.

Felix Herngren och Clara Byström träffades på jobbet och snart gick vänskapen över till kärlek. Men både Herngren och Byström var redan i andra relationer – Felix Herngren var gift och Clara Byström var förlovad. 

– Det kom en krypande känsla av att man blev alldeles varm i kroppen när Clara ringde och skulle säga någonting. Och så blev man pirrig när man skulle ringa tillbaka och säga något. Och så är det ju inte ofta med jobbkontakter, har Herngren berättat i TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts” enligt Hänt.

Clara Byström och Felix Herngren har varit ett par sedan 2002.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Allt uppdagades samma dag som Felix berättade om sina känslor för Clara, berättar han nu för Aftonbladet.

– Ja, jag hade precis träffat Clara på jobbet och var väldigt förtjust i henne och hon i mig. Jag ville säga vad jag kände för henne så vi åkte i väg i min nya bil med inbyggd mobiltelefon, bilen hade alltså eget mobilnummer. Vi åker i väg och jag stänger av bilmotorn, men precis när jag stänger av bilen ringer min fru och det blir något tekniskt fel så samtalet kopplas upp, men strömmen är avslagen så högtalaren går inte på, men mikrofonen är på så hon lyssnar på oss i ungefär en kvart. Jag förklarar hela situationen för Clara, hur mycket jag tycker om henne och att jag vill lämna min fru. Sedan när jag har lättat mitt hjärta ringer det i Claras mobil. Det är då min fru som har förstått vem Clara är. Clara svarar och säger sedan att min fru vill prata med mig, säger han till tidningen.

– Det här är dagen innan julafton så jag frågade min fru hur vi skulle göra och det blev så att vi ringde runt till respektive släkt och berättade vad som hade hänt. Men det blev jättejobbigt för min exfru och Claras fästman, men med facit i hand har vi i dag en jättebra relation med både min exfru och Claras ex.

Men tiden runt skilsmässan var turbulent.

– Ja, det var verkligen turbulent och stökigt. Jag tror inte på folk som säger att de hade en bra skilsmässa. Förr eller senare kommer geggan ifatt en, berättar han för Aftonbladet.

I ”Tillsammans med Strömstedts” har Felix Herngren tidigare berättat om sina starka känslor för Clara.

– Jag var tvärsäker på att Clara är kvinnan i mitt liv. Det får vara värt allting. Jag var så övertygad att det var rätt och nu var det bara kriga för att få ihop allt, sa han då.

Leif GW Persson försvarar Felix Herngren om troféjakten:

Leif GW Persson försvarar Felix Herngren om troféjakten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.