Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Favoriterna tvingas lämna ”På spåret” efter rysare

Hanna Hellquist och Ina Lundström fick kämpa med resmålet.
Förra året tog de sig hela vägen till finalen.
Foto: SVT.
I år tvingas Ina Lundström och Hanna Hellquist lämna programmet redan i gruppspelet.
Foto: SVT.

Det blev en kort sejour i ”På spåret” för tittarfavoriterna och förra säsongens finalister Hanna Hellquist och Ina Lundström.

I lördagens program stod de klart att de inte går vidare från gruppen efter att ha förlorat mot Niklas Källner och Lena Nordlund – efter en jätterysare.

– Ni föll med flaggan i topp, säger programledaren Kristian Luuk tröstande efteråt.

Hanna Hellquist, 42, och Ina Lundström, 39, tog sig förra säsongen hela vägen till final där de till sist förlorade mot Jonathan Unge och Cecilia Düringer och fanns med bland favoriterna i årets tävling.

I lördagens program ställdes de mot nykomlingarna Niklas Källner och Lena Nordlund i lördagens, där Hellquist och Lundström var piskade att vinna efter att ha förlorat förra veckan.

Båda lagen visade sig från sin allra bästa sida – nästan hela tiden – och det var jämnt in på målsnöret. Men det var på sista resmålet det avgjordes.

Hellquist och Lundström klarade inte ”Cardiff” förrän på tvåpoängsnivån – fyra poäng sämre än Niklas Källner och Lena Nordlund.

– Åh vad dumt, skrattar Hanna Hellquist.

När matchens tre sista poäng skulle delas ut var Hanna Hellquist och Ina Lundström en poäng bakom motståndarna.

Men båda lagen kunde tryggt och säker bogsera hem tre poäng när gin och tonic skulle avhandlas och slutställningen blev 37-36 till lag Källner-Nordlund.

– Det gick inte så bra den här gången, men nästa, säger Lundström.

– Ni föll med flaggan i topp, säger Kristian Luuk uppmuntrande.

Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022-2023.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.