Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Favoriten Myhrer vann enkelt detta misslyckade år

Se när André Myhrer vinner årets ”Mästarnas mästare”.
Favoriten André Myhrer trasslade sig fram till segern.
Johanna Larsson överraskade och tog sig till slutduellen.

Favoriten André Myhrer vann – som väntat.

För övrigt har det mest varit förlorare. 

Och största förloraren är årets ”Mästarnas mästare”.

Denna misslyckade säsong har förstås sina orsaker. SVT har haft stora problem. Inspelning i Sverige i september. Vädret i Skåne och Halland var förfärligt och tävlingar fick flyttas eller ändras. 

Några deltagare fick inte vara med för doktorn. En stupade i fäktduell. SMHI läste upp varningar i radio. Deltagarna frös och var blöta.

Och på stranden stod en frusen Micke Leijnegard och låtsades som det regnade. Vilket det också gjorde.

Produktionen tvingades improvisera mycket och fick hitta på fånig utfyllnad. Det var studiebesök på bondgård, det var fler drönarbilder på jordbrukslandsskap än i ”Bonde söker fru” och så alla dessa påklistrade ”allvarliga samtal”.

Efter tävlingen i potatislandet härom veckan, så var inte förväntningarna så stora inför finalen. Men det blev i alla fall tre rejäla deltävlingar.

Favoriten André Myhrer tog ledningen i Repbanan, vann den mycket påfrestande Styrkebanan och tog lätt hem Jaktstarten. 

Överraskningen var att tennisspelaren Johanna Larsson slog ut två finalister och sedan hängde med in i slutliga Mästarduellen. Ingen trodde hon skulle vinna, men hon kämpade bra.

Slalomåkaren André Myhrer var utan tvekan en värdig mästare, även om det inte precis varit mördande konkurrens i år. 

Efter detta förlorade år bland kossor och traktorer, så bör nog SVT fundera på en renovering av ”Mästarnas mästare”.

Mindre utfyllnad. Inga minnas-tillbaka inslag, inga påhittade samtal och inte alltför långa karriärfilmer. Kanske ska avsnitten bara vara 45 minuter?

Intensivare konkurrens. Deltagarna ska inte vara glada scouter på hajk. De ska absolut inte prata taktik med varandra före varje tävling. Tipsa motståndaren om vad som kan bli svårt, det är ju idiotiskt.

Vässa Nattduellen. Nu ska alla vara ”fair” och utse den som är näst sist till motståndare. Därmed förlorar Nattduellen sin taktiska möjlighet att påverka tävlingen.

”Mästarkvalet”, den hårt kritiserade förlorartävlingen, hör hemma i ”Robinson”, och blev påtvingad för att SVT play skulle få något eget. Ta bort den nu.

Men frusne Leijnegard får vara kvar en säsong till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.