Foto: DAVID RAE MORRIS / REUTERS X01250Foto: DAVID RAE MORRIS / REUTERS X01250
 Foto: DAVID RAE MORRIS / REUTERS X01250
Foto: JENNIFER ZDON / AP THE TIMES-PICAYUNEFoto: JENNIFER ZDON / AP THE TIMES-PICAYUNE
 Foto: JENNIFER ZDON / AP THE TIMES-PICAYUNE

Fats Domino död – han blev 89 år

Publicerad

Den legendariske rock'n'roll-sångaren Fats Domino är död.

Han blev 89 år, skriver The Mirror

Den amerikanske sångaren, pianisten och låtskrivaren Fats Domino är död. Han blev 89 år.

Det är Fats Dominos dotter som bekräftar för den lokala tv-stationen WWL-TV att hennes far "avlidit fridfullt omgiven av sin familj", skriver The Independent.

Fats Domino, som var född i New Orleans. blev en stilbildare för den så kallade "New Orleans-rhythm and bluesen". Fats Domino kallades "The Fat Man" och blev en viktig länk mellan rhythm and blues och rock n'roll.
Bland hans största hits hör bland annat låtarna  "Ain't that a shame", "Bluebery Hill" och "Blue Monday" och "Walking to New Orleans".

Fats Domino har sålt över 65 miljoner skivor

Fats Domino har sålt över 65 miljoner skivor och blev även invald i Rock and Roll Hall of Fame 1986. Han har även inspirerat än lång rad artister som Elvis Presley och The Beatles.

Fats Domino blev 89 år. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag