Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Farmen”-vinnarens anklagelser – nu förklarar TV4 regelvalet

Stefan Eriksson vann förra årets säsong av ”Farmen”. Foto: TV4
Kim Graversen, 48, har åkt ut ur ”Farmen” tidigare under säsongen. Foto: TV4
Rocco Milovanovi, 64, var omtalad under 2018 års säsong av ”Farmen” och är nu tillbaka i år igen. Foto: TV4

Den tidigare ”Farmen”-vinnaren Stefan Eriksson är kritisk mot produktionen av den nya säsongen.

Stefan Eriksson menar att det blir orättvist att vissa deltagare får extra chanser.

– Varför ska han särbehandlas och få flera chanser, säger Stefan Eriksson.

Årets säsong av TV4:s ”Farmen” har kantats av avhopp och hälsoproblem. Bland annat Inger Johansson, 51, som lämnade redan i femte avsnittet och Alexander Rovira, 25, har fått lämna programmet på grund av hälsoproblem, och deltagaren Maria Bjerkheden, 52, tvingades lämna efter ett bråk som gick över styr.

För att fylla de tomma platserna valde produktionen att ta in två gamla deltagare, Kim Graversen, 48, som blivit utslagen tidigare under säsongen, och Rocco Milovanovi, 64, som blev utslagen först av alla i förra årets säsong.

Förra årets ”Farmen”-vinnare, Stefan Eriksson, 29, är kritisk till TV4:s beslut. Att vissa utvalda personer får flera chanser, medan de deltagare som börjat sin resa på ”Torpet” för att tävla sig in till ”Farmen” inte får samma chans, är orättvist anser Stefan Eriksson.

– Det är för jävligt. Alla är där av samma anledning, att vinna. Det är ändå en halv miljon kronor i potten, säger Stefan Eriksson.

https://www.instagram.com/p/BtbqK61nsuI/

Deltagaren Kim Graversen har åkt ut ur ”Farmen” och då hamnat på ”Torpet”, där utslagna deltagare får chansen att kämpa sig tillbaka. För att sedan ha åkt ut även där. 

Något som Stefan Eriksson reagerar på när Kim senare återvänder till programmet.

– Inget illa mot Kim, men produktionen borde tänkt efter där. Visst att de som kommer till torpet sen och får en andra chans men nu är Kim inne på sin tredje chans. Varför ska han särbehandlas och få flera chanser, säger Stefan Eriksson.

 

 

”Fylla ut platserna”

TV4:s exekutiva producent Joel Bendrik besvarar kritiken med att det i varje säsong av ”Farmen” finns en eller annan twist, och att det med Kim och Rocco är just så.

– De var de två som föll först de senaste två säsongerna och därför fick en ny chans. I år fick vi tidigt flera avhopp då deltagare ville åka hem eller blev sjuka och vi behövde helt enkelt fylla ut platserna, skriver Joel Benderik i ett mejl.

Att produktionen valt att fylla ut platserna med utslagna deltagare tycker Stefan Eriksson inte är en rimlig ursäkt. Han förklarar att det är tusentals sökare varje år och att en del av dessa kommer med i programmet, men hamnar på ”Torpet” i stället för att tävla sig in till den riktiga ”Farmen”. Om då gamla deltagare får komma in flera gånger är det andra som aldrig får chansen att uppleva gården.

– Är det dåligt om folk, gör en tävling för torparna så de får slåss om att ta sig in i farmen. Då hade alla fått en chans, säger Stefan Eriksson.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!