Paolo Roberto. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGPaolo Roberto. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Paolo Roberto. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
"Torpet" som brann ner. Foto: TV4"Torpet" som brann ner. Foto: TV4
"Torpet" som brann ner. Foto: TV4

"Farmen"-torpet övertänt i brand

Publicerad

"Farmen"-inspelningarna har drabbats av ännu en brand.

Tre av deltagarna låg och sov i huset, som brann ner under natten till söndag.

– Alla är okej och ingen har gjort illa sig, säger programledaren Paolo Roberto till Aftonbladet.

För andra gången i sommar har "Farmen"-inspelningarna drabbats av en brand. 

Ett torp utanför Vrigstad i Småbland brann ner under natten till söndag. I huset fanns tre deltagare som medverkar i "Torpet", webbversionen av den populära realityserien.

– Huset där deltagarna vistas har brunnit ner. Tre personer var i huset, men som tur är har allt gått bra. Varken människor eller djur har kommit till skada, säger Anders Edholm, pressansvarig för ”Farmen” till Aftonbladet.

LÄS MER: Så gick det sen för största profilerna i Farmen 

Paolo Roberto: "Viktigast att alla är okej"

Räddningstjänst kallades till platsen. Vad som orsakat branden är fortfarande oklart. 

–  Vad säger man, andra gången gillt? Det är fantastiskt gäng på många sätt som är med i årets ”Farmen” så det är mycket som händer. Det viktiga är naturligtvis att alla är okej, säger programledaren Paolo Roberto till Aftonbladet.

LÄS MER: Brinner under inspelning av Farmen 

Nu hoppas produktionen på att kunna fortsätta inspelningen på annan plats. Deltagarna som var i torpet har evakuerats.

"Farmen" drabbades i juli av en annan brand

Så sent som i juli i år drabbades "Farmen" av en annan brand. En brand utbröt på den gård i Gnosjö kommun i Småland där nästa säsong av programmet "Farmen" i TV4  spelas in.

Branden ska ha startat i spisen i den huvudbyggnad som deltagarna i programmet använder. Då försökte deltagarna själva att släcka branden.

Ingen skadades vid branden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag