Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Farmen-Qristina om sonens dödsfall

Qristina Ribohn Foto: TV3
Foto: TV3

"Farmen"-Qristina förlorade sin son Robin i en trafikolycka för elva år sedan.

Nu berättar hon i "Realitystjärnorna på godset" i TV3 om känslorna efteråt.

– Jag går inte ens till hans grav. Jag klarar inte det, säger hon i programmet.

Qristina Ribohn, 60, blev känd för det svenska folket när hon medverkade i dokusåpan "Farmen" 2001 - och än i dag kallas hon för "Farmen"-Qristina.

I tisdagens avsnitt av "Realitystjärnorna på godset" i TV3, där Qristina Ribohn medverkar som ett avslut i sin tv-karriär, berättar hon att det var hennes son som sökte till "Farmen" åt henne.

Qristina Ribohn om sitt drogmissbruk

Detta då hon hade varit till sjöss under en tid för att bli fri från sitt drogberoende efter 22 år.

– Jag började med hasch när jag var 12, när jag var 14 var jag heroinist. Jag har levt i kriminalitet och knark. Vissa dagar har jag haft hur mycket pengar som helst, andra dagar har jag sovit under en gran. Jag trodde aldrig att jag skulle bli äldre än 25 år, säger Qristina Ribohn i programmet.

 

LÄS MER: "Farmen"-Qristina Ribohn om kollapsen

 

Förlorade sonen 2005

Qristina Ribohn förlorade sin son Robin i en trafikolycka 2005. I TV3-programmet berättar "Farmen"-profilen att hon först fick höra det på radion och att två poliser senare knackade på dörren.

Då förstod hon - och det kändes tomt.

– Robin var ett riktigt kärleksbarn, problemet var att jag inte visste hur man tar hand om ett barn. Jag tänker inte på det alls, jag skulle inte överleva då. Jag går inte ens till hans grav. Jag klarar inte det, säger Qristina Ribohn i programmet.

Farmen-Qristina: "Jag valde att simma"

Efter inspelningen berättar tv-profilen att hon inte bearbetat sin sons död ännu.

– Man har två alternativ: Simma eller sjunk. Jag valde att simma. Det betyder att jag inte har bearbetat det här. Börjar jag göra det så sjunker jag. Det kommer aldrig bli annorlunda någonsin, tror jag, säger Qristina Ribohn.

 

LÄS MER: Farmen-Qristinas ilska mot Silvstedt

 

"Jag var heroinist"

Samtidigt ser hon sin sons bortgång som ett pris hon fått betala för det liv hon levt, vilket hon även berättar i TV3-programmet.

– Det är ett sätt för mig att se det. Det är fruktansvärt hårt, och det jag gjorde mot andra människor under min tid för att själv överleva var inte speciellt schyst, säger hon och fortsätter:

– Jag höll på med droger, och mitt mål var att överleva själv. Jag var heroinist, och det var ganska dyrt. Det betydde att jag behövde se till att andra tog det också. Jag har väl tyvärr medverkat till att folk gått ner sig i tungt missbruk, en del kanske inte ens har överlevt.

"Borde varit jag"

Hon har varit vid graven en gång, när gravstenen hade kommit. Hon tror att hon håller sig uppe tack vare ilska.

– Jag är väldigt arg, och jag tror det är det som håller mig uppe. Jag tycker det är väldigt orättvist, det borde ha varit jag. Ilska kan man göra något positivt av, säger hon.

"Realitystjärnorna på godset" sänds tisdagar 20.00 i TV3.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!