Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4

"Farmen"-Guttas arga skäll efter snusket

Publicerad

Deltagarna i "Farmen" i TV4 bor med en centimeter lera på golvet.

Nu skäller Gutta Andersson ut de tävlande.

– Grisarna har det trevligare än vad ni har det här, säger han i programmet.

Varje vecka får deltagarna i "Farmen" olika uppdrag som ska genomföras i TV4-dokusåpan.

Men städningen verkar ha glömts bort en del.

I kvällens avsnitt inspekterade tv-bonden Gutta Andersson, som kom till farmen för att dela ut veckans uppdrag, hur deltagarna bodde.

Gutta Andersson: "Grisar har det trevligare"

Och det var minst sagt en snuskig syn.

– Jag kom till Farmen i dag och gick in dit, för det är alltid kul att titta till farmarna. Och det var det jävligaste jag sett. Det var så skitigt. Fy fan. Jag sa det till Göran, grisarna har det trevligare än vad ni har det här, säger Gutta Andersson i programmet.

Bland annat är det en massa smuts i huset, disk, myror, flugor - och golvet täcks dessutom av lera.

 

LÄS MER: Guttas hårda kritik mot Pernilla i 'Farmen'

 

Skäller ut deltagarna

Det slutar med att han skäller ut "Farmen"-deltagaren Göran Terninger, 66. Gutta Andersson är nämligen rädd för att deltagarna riskerar att bli sjuka.

– Jaha Göran, ärligt talat, hur kan ni bo i detta äckel, rent ut sagt? Det är typ en centimeter lera där inne. Ni kan ju bli sjuka av det här, säger Gutta Andersson.

Göran Terninger lovar att de ska försöka åtgärda det snuskiga problemet.

– Jag har organiserat om det här litegrann och det kommer bli en annan kökschef, säger han i programmet.

 

LÄS MER: TV4 tvingades bryta - efter hotet om våld

 

Gav stenhård kritik

Det är inte första gången som Gutta Andersson skäller ut deltagare i programmet. När han inspekterade förra veckans uppgifter fick deltagaren Pernilla Wallette stor kritik för utplaceringen av kallröken.

– Pernilla. Du kommer inte ihåg att jag pekade specifikt att här uppe ska kallröken stå och där nere ska varmröken stå? frågade Gutta Andersson i programmet.

– Det jag tänkte var lutningen, men jag tänkte inte att det kanske var specifikt just där, svarade Pernilla Wallette.

Då röt Gutta Andersson i från.

– Varför tror du jag pekar där, om jag inte menar där? Om jag pekar på någonting eller visar någonting då är det ju där jag menar, inte där borta, sa han då.

"Farmen" sänds 19.30 i TV4.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag