Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Farmen"-deltagaren till angrepp mot programmet: "Tappat det"

Joakim Ljunggren tycker att det är för mycket intriger i säsongens Farmen. ”Jag pallar inte att se när folk förnedrar människor” säger han.
Foto: DANIEL OHLSSON/TV4 / Daniel Ohlsson/TV4
Under torsdagens avsnitt pratade deltagarna om mobbning, och Dee Omar sa att hon känner sig mobbad.
Foto: TV4
Dee Omar fick i uppdrag av storbonden Alexandra Louthander och Jean-Pierre Marqued att klättra upp i ett träd och låta som en gök.
Foto: TV4
Foto: Privat
Foto: Privat

”Farmen” har den senaste veckan mötts av hård kritik från tittare som menar att programmet urartat till vuxenmobbning. 

Nu hakar den tidigare deltagaren Joakim Ljunggren på kritiken. 

– De har tappat det i år, jag kan inte stå bakom det längre, säger han. 

Under årets upplaga av TV4:s realityprogram ”Farmen” har bråken avlöst varandra, men veckans avsnitt ansåg upprörda tittare att det gick över styr.  

De kritiska rösterna höjdes efter onsdagens program då Dee Omar fick ett individuellt uppdrag av storbonden Alexandra Louthander. Uppdraget går inte att slutföra och Dee Omar menar att det beror på att storbonden mörkat information för att hon ska misslyckas. Senare får hon också i uppdrag att klättra upp i ett äppelträd, plocka äpplen och låta som en hök.

Omar mår psykiskt dåligt

I andra avsnitt kallas Dee Omar både värdelös och dum i huvudet av Robert "Mulle" Dahlgren och TV4 tvingar deltagarna att ha krismöte. Där berättar Dee Omar att hon känner sig utsatt för mobbning, ständigt nedtryckt och mår psykiskt dåligt av det.

Förfärade tittare menar efter avsnitten att ”Farmen” har urartat till mobbning-tv. 

Nu tar även Farmen-Jocke öppet avstånd från programmet. I ett Facebookinlägg skriver han att han mår dåligt över att se hur deltagarna behandlas. 

– Jag har i alla år försvarat Farmen, det har jag gjort i år också. Jag har förklarat för folk att på Farmen är man triggad av filmteam att göra vissa saker. Men sista veckan pallar jag inte jag ljuga längre. Jag känner att det är dags att krypa till korset och erkänna att det som händer i årets Farmen är förjävligt, säger Joakim Ljunggren, 55, som var med i Farmen 2015.  

Känner du igen dig från när du var med?  

– Det har alltid varit intriger. Men årets Farmen är mer fokuserad på människan, intriger och bråk. Numera är det kanske 20 minuter på två timmar där de visar hur man bygger, resten är bara intriger, säger han och fortsätter:

– De har tappat det i år. Nu är det en såpa bland alla andra såpor, tyvärr. 


LÄS MER: Efter attacken på Farmen – TV4:s ingripande mot deltagarna


Även tittare mår dåligt

Joakim Ljunggren blev något av en ”Farmen”-profil efter sin medverkan och tittare hör fortfarande av sig till honom – framför allt den senaste veckan. Han berättar att folk skrivit till honom att de mår dåligt av årets avsnitt och personer som tidigare varit mobbade säger att de obehagliga minnena kommer tillbaka. Det gjorde att han skrev inlägget.

– Jag pallar inte att se när folk förnedrar människor. Jag står för kärlek, empati och respekt för människan.  

– Jag vet hur det funkar, man blir triggad av ett filmteam. Men har man nåt mellan pannbenet skickar man inte upp någon i ett träd och säger skrik som en gök, forsätter han.

Nöjd med sin säsong

Joakim Ljunggren berömmer samtidigt produktionen under sin egen tid i Farmen.

– När produktionen märker att det fick för långt kom de mellan och medlade. Men i år vet jag inte om de har lyckats. Eller om det är som att de gått in i en ny era och testa nåt nytt. Det blir ett bottennapp.


LÄS MER: Nunstedt krönika: Det är så ovärdigt – varför visas det ens? 


Expressen har sökt TV4.

Rättelse: I en första version stod det att det var deltagaren Robert Lundström som kallat Omar Dee värdelös, men det skulle vara Robert "Mulle" Dahlgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.