Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Farah Abadi leder nästa Melodifestival

Farah Abadi, 34, får förnyat förtroende från SVT
Farah Abadi blir en av två programledare för Melodifestivalen nästa år, enligt Aftonbladet.
Foto: SVEN LINDWALL
Hon ledde musiktävlingen även 2022.
Foto: OLLE SPORRONG

Farah Abadi, 34, får förnyat förtroende från SVT och kommer att vara en av två programledare för Melodifestivalen nästa år, skriver Aftonbladet. 

– Farah Abadi har fått frågan och tackat ja, hon blir en av två, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Under årets Melodifestival var Farah Abadi sidekick till programledaren Oscar Zia. 

Nästa år kommer hon befordras till att leda hela programmet som en del av en programledarduo, rapporterar Aftonbladet. 

Vem den andra blir att leda programmet är ännu inte känt – men planen är att kombinera en erfaren programledare med en sidekick som gärna får vara komiker, skriver Aftonbladet. 

– Man har jämfört med hur det var när Kristian Luuk programledde med Björn Gustafsson som sidekick. Luuk gav en trygghet till hela programmet och det verkar som att man vill eftersträva det igen. Men jag vet inte om man hinner få till det redan till nästa år, säger en uppgiftslämnare till tidningen. 

Ledde ”Sommarlov” i SVT

Farah Abadi är uppvuxen i Landskrona, tillsammans med föräldrar och tre systrar. När hon efter examen från Jönköpings universitet behövde ett jobb sökte hon en tjänst på P3. 

Hon fick den, efter att väldigt spontant ha hållit en monolog i en minut om teknikerna som hennes tjejkompisar använder sig av för att inte höras när de går på toaletten, vilket Expressen tidigare berättat.  

Sen dess har Abadi gjort ett antal program i både tv och radio. Hon har bland annat programlett ”Morgonpasset”, ”Musikhjälpen” och ”P3 med Farah Abadi” i Sveriges Radio och ”Sommarlov” i SVT.

I höst programleder hon Sveriges Radios ”Ring så spelar vi” och ”Karlavagnen” samt är med i SVT:s ”1 mot Sverige”. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.