Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får du panik om du inte kan köpa skor?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rebecka Radi Samlar på: Högklackade skor. Ålder: 29 år. Gör: Butikschef, Topshop. Bor: I Stockholm.Mitt bästa köp: "Ett par svarta pumps jag köpte i en liten butik på italienska landsbygden. De är sköna och jag kan ha dem till allt så jag önskar att jag köpt två par till."Rebecka: "Valet stod mellan att bygga ett litet sovrum eller en walk-in-closet i den lilla ettan, och det blev så klart det sistnämnda."
Foto: Anna Rut Fridholm
Rebeckas bästa köp med 17 centimeters klack.
Foto: Anna Rut Fridholm
"Detta par fick jag av en tjej som tyckte att jag var en blandning mellan Gucci och punk, vilket hon även skrivit på skorna."
Foto: Anna Rut Fridholm
"Ett utomlandsköp som visade sig vara i två olika storlekar. De fick helt enkelt bli en tavla istället."
Foto: Anna Rut Fridholm
Olof Törnqvist Samlar på: Sneakers. Ålder: 31 år. Gör: Jobbar på Sneakersnstuff. Bor: På Lidingö.Mitt bästa köp: "Puma 'Clyde' ligger mig varmt om hjärtat och jag har dem i flera färger.
Foto: Anna Rut Fridholm
I Olofs garderob finns ett par Converse i Lovikka-stil.
Foto: Anna Rut Fridholm
Pumas Clyde är Olofs bästa köp.
Foto: Anna Rut Fridholm
"Mitt sämsta köp är Nike 'Air safari'. De är gjorda av riktigt dåligt läder och håller inte måttet."
Foto: Anna Rut Fridholm
Pandaskor från Jeremy Scott som även tvillingduon Jedward använder."Jag har köpt barnvarianten också men vet inte om mina barn kommer få använda dem."
Foto: Anna Rut Fridholm
Victoria Hagwall Samlar på: Designerskor. Ålder: 44 år. Gör: Frisör. Bor: I Stockholm.Mitt bästa köp: "Ett par Valentino-gummistövlar som ser ut som ett par mc-boots med rosetter på. Dem kan jag ha jämt, till klänning, till jeans, i ösregn eller i lekparken."Victoria i trivsamt umgänge med sina älskade skor.
Foto: Anna Rut Fridholm
Victorias drömskor - Pradas "Smoking".
"Jag gillar skor med detaljer som sticker ut."
Foto: Anna Rut Fridholm
"Ska jag hitta vardagspumps kommer jag hem med 15 centimeter glitter."
Foto: Anna Rut Fridholm
Victoria i sina absoluta favoritskor från Valentino.
Foto: Anna Rut Fridholm
1 / 15

Känner du att du knappt har plats för skorna i hallen och garderoben?

Möt då tre fantastiska skosamlare som förmodligen är värre än vad du är!

REBECKA, 29, SAMLAR PÅ HÖGKLACKAT:
Rebecca om...
...KÄRLEKEN TILL KLACKARNA
Min mamma har alltid haft massor av skor, hon jobbade med teater så det var tacksamt för mig och min syster att klä ut oss i hennes kläder. Vi satte alltid på oss klackskorna med toapapper i tårna och trippade omkring. Pappa jobbade som biomaskinist och det var i biomörkret när jag såg alla fancy kläder och skor som mitt intresse vaknade. Jag får fortfarande mycket inspiration från film och ser allt från "Sound of music" till Tim Burton-filmer.
...ATT INTE FÅ GÅ I KLACKAR PÅ TVÅ ÅR
Jag hade 12 centimeter klackar på en fest och skulle vara macho och lyfta en killkompis. Jag ramlade och slet upp ledbandet så jag fick operera in två skruvar i benet. Jag fick inte gå i högklackat på två år, vilket gjorde att jag räknade mina skor och insåg att jag hade 129 par varpå 120 av dem var högklackade. Jag trotsade läkarna som försökte få mig att gå i löparskor och köpte i stället mina första Converse, vilket slutade med att jag hade ett par i alla färger för att få variation.
...KLACK-CRAVINGS
Jag har cravings på skor: jag DÖR om jag inte får dem och får panikkänslor när jag inte kan köpa ett par skor. När jag var i Los Angeles fick jag köpa en extra resväska för att få med mig alla par hem. Jag har bara med mig ett par skor när jag reser för jag vet att jag kommer köpa resten på plats.


OLOF, 31, SAMLAR PÅ SNEAKERS:
... SIN BESATTHET AV SNEAKERS
Mitt skointresse började i högstadiet. Jag började tänka på skor när billiga skokedjor gjorde kopior av sketjskor eftersom jag var skejtare. Jag kom i kontakt med den amerikanska kulturen och när kläder blev viktiga blev skorna viktigast. Jag var på Sneakersnstuff för första för 13 år sedan när de öppnade. Killarna hade tagit in ett par Nike 'Air force one' som inte gick att få tag på i Sverige. Jag köpte dem genast, och nu jobbar jag där.
...ATT BÄRA SNEAKERS TILL ALLT
Det första jag tittar på hos folk är deras skor och jag kan byta sneakers tre gånger per dag. Jag har dem till och med på bröllop. Jag började samlandet med basketinspirerade skor men nu köper jag helst retromodeller. Jag har några favoritmodeller som Adidas 'ZX 500' och Nike 'Air Max 1'. Den sistnämnda kom ut 1987 och var den första skon med synlig gassula. Det är den snyggaste modellen enligt mig och den finns i en uppsjö av färger.
...VIKTEN AV RENA SKOR
Jag vill ha mina skor brand new, eller 'box fresh' som vi säger i branschen. De ska se så nya ut som det bara är möjligt, så trampa INTE på mina skor när jag åker tunnelbana! Jag håller mina skor rena med grön såpa och tandborste. De ska också vara rätt snörda. Det finns en debatt om huruvida plösen ska vara innanför eller utanför. Mina äldre kollegor ser det som en dödssynd att ha dem innanför men det är en smaksak.


VICTORIA, 44, SAMLAR PÅ DESIGNERSKOR:
Victoria om...
... SIN SMAK
Jag kollar mer på utseende än bekvämlighet när jag shoppar skor. I synnerhet måste klacken vara snygg och hög. Jag letar aldrig efter något speciellt, men ser jag ett par skor som attraherar mig så måste jag bara ha dem. Nu på senare har jag köpt mer användbara skor, men ska jag hitta vardagspumps kommer jag ofta hem med 15 centimeter glitter.
...DRÖMSKORNA
Prada är outstanding för bekvämlighet och Balenciagas skor är de snyggaste. Jag tycker om skor som har tjejiga detaljer, som körsbär eller stjärnor, och de som är i starka färger. Skor ska vara som påfåglar - sticka ut och synas. Just nu är mina drömskor ett par Pradaskor med läppar och en cigarett i mungipan. Det händer rätt ofta att jag smyger med skoshoppingen för min man. Får han syn på ett oanvänt par och frågar om de är nya svarar jag bara att 'nej, nej, de här har jag haft ­jättelänge. Du frågade samma sak senast jag hade på mig dem också'.
...VÄRSTA KLACKINCIDENTEN
Min värsta klackincident var när jag hade spanat in en snygg kille i källaren på en bar. Jag skulle gå ner och göra en snygg entré varpå jag ramlade rullandes ner för trappan. Alla tittade men allt de såg var antagligen bara två fötter som stack upp med skorna på sniskan. Jag skämdes så mycket att jag sprang ut igen. Sen hade jag blåmärken över hela armen i flera veckor efteråt.

Av Charlotte Signell

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.