Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURESFoto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
 Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURESFoto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
 Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Fanses ilska – efter Kissies viktuttalande

Publicerad

Alexandra "Kissie" Nilsson tycker att överviktiga människor får skylla sig själv som kastar bort sina liv. 

På sin blogg svarar hon en läsare som undrar vad hon tycker om "riktigt kraftiga människor". 

”Tycker synd om dom, men sen har dom ju själva satt sig i den positionen”, skriver hon. 

Bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson uppmanade sina bloggläsare att skicka in frågor till henne. 

En fråga som kom in löd: ”vad tycker du om riktigt kraftiga människor, såna som inte klarar sig själva pga. Storleken på dem?". 

Kissie svarade då kort: "Tycker synd om dom, men sen har dom ju själva satt sig i den positionen. Tycker dom slösar bort sina liv". 

 

LÄS MER: Kissies tårar: "Jag vågar knappt gå ut" 

 

Kissie fick kritik av följarna

Hennes svar fick många att reagera. Bland kommentarerna fins flera kritiska röster som inte alls gillar hennes syn på överviktiga. 

”Ditt svar var faktiskt taskigt”, skriver någon och fortsätter: 

”Du snackar om hur dåligt du mådde när folk kallar dig för “spinkis” eller “tråd” men sjäälv klankar ner på överviktiga människor”. 

Någon annan försöker förklara att övervikt kan ha många olika orsaker. 

”Det finns folk som är kraftiga på grund av sjukdom, medicin, psykisk ohälsa, genetiskt… Lite dumt svar var det faktiskt. det håller jag med om.”

 

LÄS MER: Kissies fans rasar efter kroppstipset 

 

Fick kritik för kroppstips på bloggen

Kissie har tidigare fått kritik för saker hon skrivit på sin blogg. För några veckor sedan gav hon sina läsare tipset att strunta i att eftersträva en "bikinikroppen" utan att de i stället skulle vara nöjda över sig själva. 

Många tyckte då att Kissie var en hycklare eftersom hon själv lägger ner massor av tid och pengar på sitt egna utseende. 

"Säger DU som lägger 20 000 kr i månaden på sköntheten… Du är ett skämt i det argumentet”, skev en läsare. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag