Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fansens uppror mot GoT efter senaste avsnittet

Flera fans är upprörda över senaste säsongen. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Reaktionerna efter det senaste avsnittet av ”Game of Thrones” har resulterat i rekordlågt betyg på sajten Rotten tomatoes.

Nu har 300 000 personer skrivit under en namninsamling som ställer manusförfattarna och tv-serien mot väggen.

Varning: Den här artikeln innehåller spoilers om det senaste avsnittet av ”Game of Thrones”.

I veckan har det näst sista avsnittet av ”Game of Thrones” visats på HBO och det möttes av kritik från vissa håll i sociala medier, skriver Daily mail.

Många fans sägs vara upprörda över att Daenerys Targaryen krossade King’s Landing med sin återstående drake Drogon – trots att hennes rådgivare uppmanade henne att inte genomföra attacken när klockorna började ringa.

Ja, den åttonde och sista säsongen av ”Game of Thrones” tycks ha delat massorna. På ena sidan har vi fansen som hyllar succéseriens avslutande avsnitt – på den andra upprörda tittare som kräver att man gör om och rätt.

En namninsamling är just nu uppe i 300 000 namnunderskrifter.

Kravet? Att hela säsong åtta görs om helt och hållet. Manusförfattarna David Benioff och D.B. Weiss får var sin rejäl känga.

”De har bevisat att de är bedrövligt inkompetenta när de inte har något källmaterial (som böckerna) att luta sig tillbaka mot. Den här serien förtjänar en sista säsong som man fattar något av. Låt det hända, HBO!” står det att läsa av initiativtagarna.

Rekord – men också bottensiffror

Det senaste avsnittet av ”Game of Thrones” slog visserligen tittarrekord med totalt 18,4 miljoner tittare – men det resulterade också i rekordlågt betyg, blott 47 procent, på sajten Rotten tomatoes där fans kan betygsätta filmer och serie.

Det motsvarar ett betyg på 6,35 av 10.

Enligt HBO har säsong åtta av ”Game of Thrones” i genomsnitt setts av 43 miljoner tittare varje avsnitt, vilket är 10 miljoner fler än säsong sju, enligt Entertainment weekly.

Nya bilder släppta

Under onsdagen släppte HBO två stillbilder från det allra sista avsnittet som sänds den 19 maj. Ett avsnitt som har omgärdats av hysch-hysch.

På ena bilden ses Tyrion Lannister, på den andra Daenerys Targarye som håller ett tal.

Tyrion LannisterFoto: HBO
Daenerys TargaryeFoto: HBO

Sedan tidigare finns det även en trailer som berör den avslutande säsongen och det allra sista avsnittet:

https://www.youtube.com/watch?v=qyBPzUe3hNI