Jim Carrey förbryllar – och irriterar – nöjesvärlden med sin bisarra intervju på röda mattan under modeveckan i New York. Foto: E! NewsJim Carrey förbryllar – och irriterar – nöjesvärlden med sin bisarra intervju på röda mattan under modeveckan i New York. Foto: E! News
Jim Carrey förbryllar – och irriterar – nöjesvärlden med sin bisarra intervju på röda mattan under modeveckan i New York. Foto: E! News
– Det finns inget jag, säger Jim Carrey. Här med David Copperfield vid Harper's Bazaars fest under modeveckan i New York. Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN– Det finns inget jag, säger Jim Carrey. Här med David Copperfield vid Harper's Bazaars fest under modeveckan i New York. Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
– Det finns inget jag, säger Jim Carrey. Här med David Copperfield vid Harper's Bazaars fest under modeveckan i New York. Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HUBERT BOESL / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPAFoto: HUBERT BOESL / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA
 Foto: HUBERT BOESL / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA

Fansens oro för Jim Carreys hälsa

Publicerad

Jim Carrey förbryllar – och irriterar – nöjesvärlden med sin bisarra intervju på röda mattan under modeveckan i New York.

Skådespelaren dök oväntat upp på festen – bara för att göra narr av hela tillställningen. 

– Jag ville hitta den mest meningslösa saken jag kunde och dyka upp, och här är jag, säger skådisen till E! News. 

Reportern Catt Sadler från E! News är förvånad över att se Jim Carrey på Harper's Bazaars "Ikonfest" under modeveckan i New York. 

Skådespelaren, som är mest känd för sina komiska roller, är ingen typiskt gäst vid sådana tillställningar, påpekar hon. 

– Det finns ingen mening med något av det här. Så jag ville hitta den mest meningslösa saken jag kunde och dyka upp, och här är jag, svarar Jim Carrey i klippet som har setts av fler än 25 miljoner sedan det laddades upp på E! News Facebooksida.

https://www.facebook.com/enews/videos/10154722249285736/

"Jag bryr mig inte" 

Han fortsätter att göra narr av festens tema – att fira "ikoner" – och ger sig in i ett otydligt existentiellt resonemang.  

– Jag tror inte på ikoner, jag tror inte på personligheter. Jag tror att friden finns bortom personligheter, bortom uppfinning och förklädnad, bortom det röda "S" som du bär på ditt bröst, som får kulor att studsa bort. Jag tror det är djupare än så. Jag tror att vi är energifält som dansar för sig själva och... Jag bryr mig inte.

När reportern ifrågasätter att han själv klätt upp sig i en spräcklig kavaj kvällen till ära svarar Jim Carrey: 

– Jag är inte uppklädd. Det finns inget jag. 

Fansens oro: "Låter deprimerad" 

Jim Carrey har både hyllats och kritiserats för tilltaget. 

I kommentarsfältet under E! News video är många positiva. 

"Jim Carrey har faktiskt vaknat upp. Han har blivit visare och mer djup, och jag är glad att han firar detta genom sin konst", skriver en person. 

"Briljant", skriver en annan. 

Men andra skriver att de är oroliga över skådespelarens mentala hälsa. 

"Låter som ord från en deprimerad, vilsen man. Han föll av den glada stigen... Nu måste han hitta den igen", skriver en person. 

Magasinet Vanity Fair skriver på dess hemsida att skådespelarens brandtal har en "lite outhärdlig ton" men att hans poäng ändå "känns mer eller mindre sann mot bakgrund av förstörelsen efter orkanerna Harvey och Irma". 

Jim Carreys svåra tid 

Hollywood Reporter påpekar att Jim Carrey har gått igenom många svårigheter på senaste – hans flickvän Cathriona White begick självmord genom en drogöverdos år 2015, och hennes familj stämmer nu skådespelaren för att ha försett henne med drogerna, enligt sajten. 

I en ny dokumentär om inspelningen av filmen "Man on the moon" har Jim Carrey berättat hur han gick upp i rollen till den grad att han tappade greppet om sin egen personlighet. 

– Jim Carrey fanns inte då. Det var under stundom psykotiskt, säger han enligt Hollywood Reporter

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag