Christian Bale förbereder sig för rollen som Dick Cheney. Foto: IMAGESPACE / SPLASH NEWS / IMAGESPACE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWSChristian Bale förbereder sig för rollen som Dick Cheney. Foto: IMAGESPACE / SPLASH NEWS / IMAGESPACE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Christian Bale förbereder sig för rollen som Dick Cheney. Foto: IMAGESPACE / SPLASH NEWS / IMAGESPACE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER PHOTOGRAPHY/JTMPHOTOFoto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER PHOTOGRAPHY/JTMPHOTO
 Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER PHOTOGRAPHY/JTMPHOTO
Foto: © RD / ORCHON / RETNA DIGITAL / © RD / ORCHON / RETNA DIGITALFoto: © RD / ORCHON / RETNA DIGITAL / © RD / ORCHON / RETNA DIGITAL
 Foto: © RD / ORCHON / RETNA DIGITAL / © RD / ORCHON / RETNA DIGITAL

Fansens oro efter bilden på stjärnan: "Herregud"

Publicerad

Christian Bale är oigenkännlig – och vissa fans är oroliga för hans hälsa.

Inför filmen "Backseat" har han ännu en gång gått igenom stora utseendeförändringar.

– Jag har bara ätit jättemycket paj, säger han om sin viktökning.

Christian Bale, 43, förbereder sig för inspelningarna av filmen "Backseat". Men på de nya bilderna inför hans nya filmroll är han svår att känna igen, eftersom han både blekt ögonbrynen och gått upp i vikt.

På Toronto International Film Festival fick Bale frågan om vad som varit nyckeln till sin transformation.

– Jag har bara ätit jättemycket paj, svarade han.

Flera uttrycker sin oro över skådespelarens viktökning – och undrar nu om det här verkligen är bra för Christian Bale. 

"Det kan inte vara bra för hans kropp, alla de här extrema viktförändringarna. Jag hoppas att hans hjärtmuskel inte skadas", skriver en person på sajten Independents Facebooksida.

"Herregud, jag kände inte igen honom", skriver en annan.  

Skådespelaren har blivit känd för att anpassa kroppen efter sina filmroller – hans utseende är svårt att känna igen mellan filmerna "American Psycho", "Batman" och "The Machinist".

 

LÄS MER: Christian Bale visar sin stora förändring 

 

Christian Bale är också beredd att gå långt för att lyckas med förändringarna. Inför rollen i "The Machinist" ska han ha levt på ett äpple och en burk tonfisk om dagen.

Han ska också ha tackat nej till att spela den berömda biltillverkaren Enzo Ferrari – eftersom han inte trodde att han skulle hinna gå upp tillräckligt mycket i vikt inför inspelningarna.

Christian Bale: "Jag åt bokstavligen allt"

2013 berättade han att hans då åttaåriga dotter brukade reta honom för hans utseende i samband med filmen "American Hustle", där han gick upp 20 kilo.

– Hon tyckte att det var jätteroligt att jag hade en stor mage och flint. Hon brukade klappa till mig på huvudet och reta mig, sa han till People.

Den gången åt han "massor av munkar och jättemånga ostburgare", berättar han i intervjun.

 

LÄS MER: Christian Bale blev vikthånad av dottern

 

– Jag åt vad som helst som jag kunde lägga labbarna på. Jag åt bokstavligen allt jag fick tag på.

I kommande filmen "Backseat" spelar Christian Bale vicepresiden Dick Cheney, som arbetade under George W Bush mellan åren 2001 och 2009. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag