Fansens ilska mot Justin Bieber efter nya bilden

Flera av Justin Biebers följare är upprörda över stjärnans stöd för Chris Brown.
Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP TT NYHETSBYRÅN
Chris Brown dömdes 2009 för grov misshandel av Rihanna.
Foto: SCOTT ROTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Kritiken mot Justin Bieber haglar efter att stjärnan publicerat ett inlägg på sin Instagram. 

I inlägget hyllar Bieber artisten och dömda kvinnomisshandlaren Chris Brown, något som fått följarna att rasa. 

I ett inlägg på Instagram jämför världsartisten Justin Bieber r'n'b stjärnan Chris Brown, 30, med Michael Jackson och 2 Pac. På bilden syns svartvita bilder på de tre artisterna och överst står texten ”Den legendariska ekvationen”.

”Alla väntar tills att människor dör innan de ger dem äran de förtjänar”, skriver Bieber. Han skriver även att när Chris Brown dör så kommer folk ”sakna vad de hade rakt framför ögonen hela tiden”. 

Han fortsätter:

”De människor som missat den här mannens talang på grund av ett misstag han gjort måste tänka om!”

Justin Biebers hyllande inlägg till Chris Brown.
Foto: Skärmdump/Instagram

Efter att Bieber publicerade inlägget på lördagen har han mötts av en våg kritiska röster från många följare och andra som sett inlägget. 

Dömd kvinnomisshandlare

Chris Brown, som bland annat är dömd för grov misshandel mot sin tidigare flickvän, världsartisten Rihanna år 2009, anklagats för flera fall av våldtäkt och misshandel vid andra tillfällen, ska inte hyllas, menar flera. 

”Våld är inget misstag” skriver den brasilianska skådespelaren Alice Wegmann – en mening många av följarna upprepar i kommentarfältet.

Foto: Skärmdump/Instagram

Även Youtubern Jack Baran är kritisk och riktar hårda ord mot både Bieber och andra. Han skrev först ett inlägg om att han tyckte Biebers hyllning var ”äcklig”, och i en annan kommentar skriver han att kändisar som visar sitt stöd för det Bieber skrivit borde få ”sina huvuden undersökta”. 

Jack Baran skrev först ett inlägg om att han tyckte Biebers hyllning var ”äcklig”, sedan riktade han kritik mot de kändisar som stöder Brown.
Foto: Skärmdump/Instagram

Men vissa är även positiva till Biebers utspel. Bland annat Sean Kingston, Nick Cannon, Marshmello och J Balvin har kommenterat inlägget med hyllande ord riktade till Brown.

Chris Brown, som är bannlyst från flera länder, bland annat Australien och Storbritannien på grund av misshandeln mot Rihanna, tackar i en kommentar Justin Bieber för stödet. 

”Jag älskar dig, mannen” skriver han bland annat. 

Foto: Skärmdump/Instagram

LÄS MER: Atilla Yoldas: Biebers ord förminskar mäns våld mot kvinnor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.