Foto: JAAP BUITENDIJK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JAAP BUITENDIJK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JAAP BUITENDIJK / AP TT NYHETSBYRÅN

Fansens glädjeyra: Nya trailern för Harry Potter-uppföljaren är här

Publicerad

Harry Potter-fans, håll i er.

Nya trailern för uppföljaren till "Fantastic beasts and where to find them" har kommit – och det görs återigen ett besök på Hogwarts.

Se trailern här på Expressen!

Dumbledore är tillbaka - men yngre, och med mindre skägg.

Uppföljaren till succéfilmen "Fantastic beasts and where to find them", JK Rowlings nya filmserie från Harry Potter-universumet, kommer i november.

Och nu har trailern släppts för filmen.

Medan första filmen i serien utspelade sig helt i New York, och knappt hade några karaktärer från Harry Potter-böckerna, så ser det annorlunda ut i uppföljaren. Den onda trollkarlen Gellert Grindelwald (spelad av Johnny Depp) måste stoppas, och Albus Dumbledore (Jude Law) tar hjälp av huvudpersonen Newt Scarmander.

I trailern får tittarna komma tillbaka till Hogwarts, och se Albus Dumbledore i rollen som lärare - filmen utspelar sig ju i början av 1900-talet.

Se trailern här på Expressen - vad tycker du om den?

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag