Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fansen pekar ut pinsamma missarna i ”Bridgerton”

Bridgertonstjärnornas förflutna som Harry Potter-skådespelare
Fans har uppmärksammat några missat i ”Familjen Bridgerton”.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
”Familjen Bridgerton” är en av Netflix mest populära serier.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Sedan premiären har succén för serien ”Familjen Bridgerton” varit ett faktum.

Men nu har flera fans påpekat historiska missar i serien som ska utspela sig på 1800-talet.

”Jag insåg inte att 1800-talets britter var sådana pionjärer”, skriver en på Twitter enligt Teen Vogue.

”Familjen Bridgerton” är Netflix nya succéserie som sedan premiären i slutet av december har kommit till att bli den femte mest populära serien från streamingtjänsten någonsin.

Serien utspelar sig på 1800-talet under den så kallade regenttiden i England. Nu har några uppmärksamma tittare påpekat ett antal felaktigheter i serien.

Bland annat har en tittare pekat ut en gul väglinje i en scen. Först på 1960-talet började man använda gula väglinjer i Storbritannien för att visa parkeringsbegränsningar, skriver The Mirror.

”Njuter verkligen av Bridgerton, men med den teknologin som finns i dag för filmskapare, en gul linje?”, skriver en användare på Twitter. 

https://twitter.com/WestEndFan1/status/1348748778652753928

Såg en affisch för Primark

Flera av scenerna i ”Familjen Bridgerton” spelades in i staden Bath, nära husraden Royal Crescent som uppfördes i slutet av 1700-talet.

Enligt The Mirror har några tittare menat att de även sett en parkeringsskylt synas i serien, samt en affisch för den stora klädkedjan Primark.

Netflix bekräftade nyligen att det blir en andra säsong av ”Familjen Bridgerton”. Säsongen kommer att inspireras av den andra boken i Julia Quinns serie om familjen Bridgerton. Inspelningarna är planerade att starta under våren men ännu finns inget premiärdatum.

Netflix vägrar varna för ”The Crown”:

Netflix vägrar varna för "The Crown".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.