Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Fans kommer älska Jill Johnsons show"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu har Jill Johnson haft premiär på sin krogshow på Hamburger Börs i Stockholm.
Foto: Sara Strandlund
Jill Johnson bjuder hela showcountry-paketet.
Foto: Sara Strandlund
Expressens recensent Anders Björkman ger showen tre getingar.
Foto: Sara Strandlund
Jill Johnson efter torsdagens premiär.
Foto: Sara Strandlund

Det är mycket country - och mycket korta kjolar.

Det är också en perfekt kväll för fansen.

Jill Johnson har stått på scen i 20 år och det är ingen tvekan om att hon har en stor röst. Hon har också utvecklat sitt artisteri, blivit kraftfullare och förfinat uttrycken.

Nu är hon mogen för att underhålla i en krogshow, som kräver lite mer än en vanlig spelning. Det ska vara dans, effekter, överraskningar, kläder och skratt.

Hon har fått proffsig förpackning av veteranen Hans Marklund, som hjälpt till med manus, regi och dessutom ramat in henne i rytmisk videokonst, som ger nya stämningar till hennes låtar. Där finns till och med en sorts videosoffa med barn när hon sjunger till sina döttrar.


Själva Jill Johnson är utsmyckad av ett annat proffs, Lars Wallin, som skapat alla klänningarna - alla förstås korta. Man kan inte skymma varumärket.

Hennes prator, det vänliga mellansnacket, är inte på något sätt sensationell komik, utan tar avstamp i hur alla uppfattar henne. Helylle, präktig, brist på skandaler, inga löpsedlar. Det finns till och med nyskriven sångtext, "Bara Jill", som handlar om samma sak.

Detta är showen, men scenen domineras förstås av populära sångerskan och det är för henne som Jill Johnson-fansen kommer. Och de kan vara lugna, de får hela amerikanska showcountrypaketet, från egna bakfyllelåten "Flirting with disaster" via Dolly Partons "Jolene" till känsliga extranumret "Desperado".


Och just när jag tänker att hon kanske skulle sjunga något annat för att bryta av, så gör hon ett Las Vegas-paket med Sinatra-låtar. Naturligtvis klarar hon att svänga skönt även till den musiken.

Inte en toppshow, inte en skrattfest, men snyggt gjort. Och fansen, de som verkligen gillar Jill Johnson, de kommer att älska den här showen.

SHOW

JILL JOHNSON
Hamburger Börs, Stockholm

PUBLIK: 600 (utsålt)
VEM: Jill Johnson, 40, Sveriges populäraste countryartist, som stått på scen i över 20 år, och har en lång rad hits och en stor publik.
VAD: Påkostad krogshow med mycket countrymusik, videokonst som scenografi och högt tempo. Spelas till slutet av april.

KVÄLLENS TRE HÖJDARE

1. "KÄRLEKEN ÄR"
Jill Johnsons vinnarlåt i Melodifestivalen 1998, i en rak, vacker version.
2. "CRAZY IN LOVE"
Största hitlåten, blir ett helt nummer i olika musikaliska korta kjolar: 50-tal, 70-talsdisko och så vidare
3. LAS VEGAS-MEDLEY
Med storbandskänsla och klassisk Sinatra som "That´s life".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.